Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Latvijas upēs turpina paaugstināties ūdens līmenis

Aizvadītajā diennaktī Latvijas upēs ūdens līmenis pārsvarā turpinājis paaugstināties, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Daugavas augštecē ūdens līmenis pazeminājās ar intensitāti 2-5 centimetri (cm), savukārt posmā Ulla-Jēkabpils ūdens līmenis paaugstinājās ar intensitāti 5-26 cm. Aiviekstē ūdens līmenis paaugstinājās par 8-54 cm, līdz ar to Aiviekstē pie Aiviekstes HES ir sasniegts palienes applūšanas līmenis.

Ogrē pie Lielpečiem ūdens līmenis pazeminājās par 6 cm, savukārt Ogrē pie Ogres ūdens līmenis paaugstinājās par 71 cm. Tur kopš 27.janvāra ūdens līmenis ir paaugstinājies kopumā par 138 cm.

Pagājušā gada 15.janvārī Ogrē pie Ogres ziemas maksimālais ūdens līmenis bija 318 cm, kas ir par 121 cm vairāk nekā šī gada 30.janvāra rītā. Lielajā Juglā ūdens līmenis cēlās par 61 cm, savukārt Mazajā Juglā - par 38 cm.

Gaujā ūdens līmenis paaugstinājās ar intensitāti 10-35 cm. Lielupē pie Mežotnes ūdens līmenis turpināja paaugstināties, savukārt posmā Staļģene-Sloka ūdens līmenis pazeminājās ar intensitāti 8-21 cm. Lielupes baseina upēs ūdens līmenis paaugstinājās ar intensitāti 1-48 cm. Tikmēr Ventā posmā Leckava-Vārdava un Vendzavā ūdens līmenis turpināja paaugstināties ar intensitāti 18-115 cm, bet Kuldīgā, ledum izejot, ūdens līmenis pazeminājās par 81 cm.

Citās Kurzemes upēs, Rojā, Irbē, Abavā, Rīvā un Bārtā, ūdens līmenis turpināja paaugstināties ar intensitāti 17-50 cm. Tomēr atsevišķos upju posmos kā Ciecerē pie Pakuļu HES, Imulā pie Pilskalniem, Užavā pie Tērandes un Durbē pie Cīravas ūdens līmenis sāka pazemināties ar intensitāti 15-52 cm.

Daugavā ledus sega vai ledus sega ar lāsmeņiem, ūdens līmenim paaugstinoties un sniegam kūstot uz ledus ir ūdens.

Tuvākajās dienās Latvijas upēs turpināsies ūdens līmeņa paaugstināšanās. Ogrē pie Ogres ledum sablīvējoties, gaidāms, ka ūdens līmenis paaugstināsies, sasniedzot palienes applūšanas līmeni un tās applūdīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas