Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Latvijas Valsts meži sportam, kultūrai un izglītībai šogad papildus ziedos 2,8 miljonus latu

Valsts akciju sabiedrības Latvijas Valsts meži (LVM) šogad papildus plānotajiem četriem miljoniem latu sportam, kultūrai un izglītībai ziedos vēl 2,8 miljonus latu, paredz informatīvais ziņojums par LVM ziedošanai paredzēto finanšu apjomu un dāvināšanas kārtību 2012.gadā, ko plānots skatīt valdības sēdē nākamnedēļ.

Izvērtējot LVM saimniecisko darbību šī gada astoņos mēnešos, ZM norāda, ka prognozētā sabiedrības peļņa varētu būt apmēram 28 miljoni latu. Tā kā LVM spēj izpildīt Finanšu ministrijas 2013.gada valsts budžetā plānoto dividenžu maksājumu par valsts kapitāla izmantošanu 2,16 miljonu latu apjomā, uzņēmuma valde paredz sociālās atbildības programmai novirzīt 10% no 2012.gada peļņas.

ZM atbalsta 2012.gadā LVM ziedojumiem novirzīt 2,8 miljonus latu.

Ziedojuma summu plāno sadalīt šādi: sporta attīstības veicināšanai - 1,4 miljoni latu, kultūras un mākslas attīstības veicināšanai - 560 000 latu, sociālās palīdzības veicināšanai - 420 000 latu, izglītības un zinātnes attīstības veicināšanai - 420 000 latu.

Kā norāda ZM, pirms ziedojuma darījuma veikšanas tiks nodrošināts iespējami plaša sabiedrības informēšana par atbalsta piešķiršanas principiem un ziedojumu projektu vērtēšanas kritērijiem, tādējādi nodrošinot visiem sabiedrības locekļiem iespēju pretendēt uz ziedojuma saņemšanu.

Kā norādīts ZM skaidrojumā, atbilstoši noslēgtajiem sadarbības līgumiem ZM iepriekš noteikusi kopējo ziedošanas finansējumu 2012.gadā četru miljonu latu apmērā. Tas tika sadalīts šādi: sporta attīstības veicināšanai 2,4 miljoni latu, kultūras un mākslas attīstības veicināšanai - 800 000 latu, sociālās palīdzības veicināšanai - 400 000 latu, izglītības un zinātnes attīstības veicināšanai - 400 000 latu, no tiem 60% paredzot zinātnes un 40% - izglītības attīstības veicināšanai.

Kā ziņots, LVM patlaban pieder aptuveni 1,6 miljoni hektāru apsaimniekotas valsts mežu zemes. LVM apgrozījums 2011.gadā bija 214,72 miljoni latu - par 0,6% mazāk nekā 2010.gadā. LVM pērn strādājusi ar 50,98 miljonu latu peļņu, kas ir par 34,9% mazāk nekā 2010.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas