Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Lauksaimniekiem piešķirti 75% šīs sezonas bezakcīzes dīzeļdegvielas

Līdz 1.jūlijam lauksaimnieciskās produkcijas ražotājiem piešķirti 75% no 2016.-2017.saimnieciskajā gadā pieejamās degvielas ar samazināto akcīzes nodokļa likmi, kuras kopapjoms šajā sezonā ir 102 589 359 litri.

Kā aģentūru LETA informēja Lauku atbalsta dienesta (LAD) pārstāvji, LAD līdz 2016.gada 30.oktobrim pieņems gala lēmumu par atlikušā dīzeļdegvielas daudzuma piešķiršanu 2016.-2017.saimnieciskajam gadam, par ko lauksaimniecības produkcijas ražotāji tiks informēti atsevišķi.

Lauksaimnieki pirms degvielas iegādes var sazināties ar tuvāko degvielas uzpildes staciju, lai noskaidrotu, vai tajā var iegādāties iekrāsoto degvielu. Kontaktinformācija pieejama LAD mājaslapā www.lad.gov.lv izvēlnē Valsts atbalsts.

Lauksaimnieks ir tiesīgs iegādāties marķēto dīzeļdegvielu, ja to izmanto traktortehnikā vai lauksaimniecības pašgājējmašīnās produkcijas ražošanai, kā arī kravas pašpārvadājumiem.

Dīzeļdegvielu piešķir par to atbalsta saņemšanai deklarēto un apstiprināto platības hektāru, par kuru ir nodrošināti ieņēmumi no lauksaimnieciskās ražošanas vai akvakultūras produkcijas ražošanas vismaz 285 eiro apmērā no hektāra. Šajā summā netiek ieskaitīts valsts vai Eiropas Savienības atbalsts.

Papildus minētajiem ieņēmumiem par ilggadīgiem zālājiem vai aramzemē sētiem stiebrzāļu vai lopbarības zālaugu, tostarp proteīnaugu, maisījuma platību ir jānodrošina minimālais lauksaimniecības dzīvnieku blīvums 0,5 nosacītās liellopu vienības, bet bioloģiskajās saimniecībās - 0,4 nosacītās liellopu vienības.

Zemes apstrādāšanai zem zivju dīķiem lauksaimnieks ir tiesīgs iegādāties dīzeļdegvielu, ja tiek audzētas zivis vismaz 20 hektāru platībā, kā arī akvakultūras nozares uzņēmums izgājis atzīšanas un reģistrēšanas procedūru Lauksaimniecības datu centrā.

No akcīzes nodokļa atbrīvotais dīzeļdegvielas daudzums diferencēts trijās grupās - augkopībā nodarbinātajiem 100 litru par hektāru, lopkopības saimniecībām, augļkopjiem, dārzeņu un kartupeļu audzētājiem - 130 litru, savukārt pārējiem, tostarp zemes apstrādei zem zivju dīķiem, - 60 litru.

Šajā sezonā ieviests arī jauninājums, kas paredz dīzeļdegvielas iezīmēšanu jeb marķēšanu ar fiskālo marķieri un krāsvielu. Tāpat kārtība nosaka, ka dīzeļdegviela būs jāuzglabā atsevišķi no nemarķētās dīzeļdegvielas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas