Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

LDDK: Valdībai jāsabalansē ekonomisko un sociālo jautājumu risināšana

Jaunās valdības uzdevums būs sabalansēt ekonomisko un sociālo jautājumu risināšanu ,norāda Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) ģenerāldirektore Līga Menģelsone.

Viņa atzina, ka esošajos sociālekonomiskajos apstākļos Latvijā ir nepieciešama attīstība un jau iesākto darbu un nosprausto mērķu īstenošana, nevis revolūcija, tāpēc līdzšinējās koalīcijas darba turpināšana būtu loģisks solis.

"Taču tas nenozīmē, ka jaunievēlētiem politiķiem ar svaigām idejām nebūtu iespēju tās aizstāvēt un realizēt. No darba devēju viedokļa ceram, ka visas ievēlētās partijas sadarbosies, lai kopīgi turpmākajos četros gados veidotu tādu politiku, kas veicinātu Latvijas izaugsmi," uzsvēra Meņģelsone.

Kā svarīgākos jaunās valdības risināmos jautājumus LDDK vadītāja nosauc vairākus - uzņēmējdarbībai atbilstošas infrastruktūras izveidi un uzturēšanu, kvalificēta darbaspēka nodrošināšanu ilgtermiņā, investoru aizsardzības jautājumu risināšanu u.c.

Tomēr Meņģelsone īpaši izceļ jauno Publisko iepirkumu likumu, kurā ietverta "zaļā iepirkuma" komponente. "Lai gan "zaļais iepirkums" ir iespējams un atļauts, publiskais sektors to bieži baidās izmantot, lai arī tieši šajā regulējumā slēpjas reāla iespēja atbalstīt savus vietējos ražotājus, dodot priekšroku konkrētas pašvaldības tuvākajā apkārtnē ražotai, nevis no ārvalstīm ievestai produkcijai. Šo aspektu esam izcēluši sarunās ar līdzšinējo valdību un parlamentā pārstāvētajiem politiķiem arī Krievijas embargo kontekstā," sacīja LDDK ģenerāldirektore.

Tāpat darba devējiem būtiski, lai tiktu ievēroti un īstenoti Nacionālās attīstības plānā noteiktie mērķi, kā arī ievēroti un īstenoti uzdevumi, kuri balstīti "Nodokļu politikas stratēģijā 2015.-2017.gadam".

"LDDK kā valdības un Saeimas partneris uzskata, ka politiķiem jāsabalansē ekonomisko un sociālo jautājumu risināšana, tomēr vienlaikus jāapzinās, ka, radot labvēlīgu vidi uzņēmējdarbības attīstībai un investīcijām, tiek radīti ilgtspējīgi sociālo jautājumu risinājumi, veidojot jaunas darba vietas, pakāpeniski var pieaugt nodarbināto atalgojums un paaugstinās kopējā labklājība. Savukārt, lai varētu runāt par atalgojuma pieaugumu, esam Nodokļu politikas stratēģijā vienojušies, ka vienlaikus ar iedzīvotāju ienākuma nodokļa pakāpenisku mazināšanu, kā tas paredzēts likumā, nepieciešams ik gadu paaugstināt minimālo algu, tādējādi pakāpeniski ceļot kopējo atalgojuma līmeni," teica Meņģelsone.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas