Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

LDz: Gada tumšajā un baltajā laikā pie dzelzceļa īpaši jāuzmanās

Gan gājējiem, gan arī transporta līdzekļu vadītājiem gada tumšajā un aukstajā gadalaikā dzelzceļa tuvumā jābūt īpaši uzmanīgiem - tumsa un nokrišņi apgrūtina redzamību, savukārt, iestājoties ziemai, sniegs slāpē skaņu un līdz ar to vilciens kļūst arī "nedzirdams", brīdina Latvijas Dzelzceļš.

Lietus vai sniegs un tumsa apgrūtina cilvēku redzamību, līdz ar to arī sekmē nelaimes gadījumu iespējamību. Lai pasargātu sevi no brāzmaina vēja, lietus vai sniega, tiek liktas lie'ta šalles, cepures, kapuces vai lietussargi, taču tie vienlaikus ievērojami apgrūtina spēju uztvert apkārt notiekošo un savlaicīgi novērtēt iespējamos riskus.

Nelabvēlīgos laikapstākļos gājēji arī vairāk steidzas, cerot par pāris minūtēm saīsināt ceļā pavadīto laiku, - tai skaitā nereti pārkāpjot noteikumus un riskējot ar savu dzīvību, piemēram, šķērsojot sliedes tam neparedzētās vietās. LDz atgādina, ka jebkādos laikapstākļos sliežu tuvumā pirms to šķērsošanas ieteicams apstāties un noteikti jāpārliecinās, vai netuvojas vilciens.

LDz kampaņas Dzirdi! Redzi! Dzīvo! ietvaros arī vērš īpašu uzmanību uz to, ka piesardzīgākiem jābūt ne tikai diennakts tumšajā periodā, bet arī tad, ja uzsnieg sniegs. Snigšana vai uzsnigusī sniega sega slāpē jebkuru skaņu, tai skaitā vilciena tuvošanos.

Arī autovadītājiem ir jābūt piesardzīgākiem. Tuvojoties dzelzceļa pārbrauktuvei, īpaši slidenā laikā vai apgrūtinātas redzamības apstākļos, jāsamazina braukšanas ātrums, jo automašīna var izslīdēt uz sliežu ceļiem un izraisīt sadursmi ar vilcienu. Jāpievērš uzmanība arī mūzikas atskaņotāja skaļumam un apkures ventilatoru darbībai, kas var ierobežot dzirdamību. Sniegputeņa vai biezas miglas apstākļos pirms pārbrauktuves šķērsošanas jābūt ļoti piesardzīgiem – jāpārliecinās, vai netuvojas vilciens. Īpaši uzmanīgiem autovadītājiem jābūt, šķērsojot pārbrauktuves, kuras nav aprīkotas ar skaņas un gaismas signāliem (luksoforiem).

Plašāka skaidrojošā un izglītojošā informācija atrodama mājas lapā www.dzirdiredzidzivo.lv.

Šā gada desmit 
mēnešos uz Latvijas dzelzceļš publiskās dzelzceļa infrastruktūras ceļiem reģistrēti 25 negadījumi, kuros četri cilvēki traumēti un 21 gājis bojā. Pērn attiecīgajā periodā kopumā notika 30 negadījumi, kuros dzīvību zaudēja 17, bet nopietnas traumas guva 13 cilvēki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas