Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Lembergs aicinās valdību indeksēt pensijas, pabalstus un darba samaksu

Atsaucoties uz datiem par inflāciju maijā, Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs (Latvijai un Ventspilij) ierosinās valdībai no 1.oktobra indeksēt pensijas, pabalstus, kā arī darba samaksu skolotājiem, ārstiem, policistiem un citiem, piektdien preses konferencē stāstīja Ventspils mērs.

"Pagājušajā gadā bija deflācija, bet šogad novērojama inflācija, un droši vien gada kopējā inflācija arī būs virs 4%. Tāpēc es ierosināšu Zaļo un zemnieku savienībai un arī Dombrovska kungam un Vienotībai strādāt pie tā, lai no šī gada 1.oktobra indeksētu pensijas, pabalstus, kā arī darba samaksu skolotājiem, ārstiem, kultūras darbiniekiem, sporta darbiniekiem, policistiem un citu no valsts budžeta finansēto sabiedrībai būtisko iestāžu darbiniekiem," pauda Lembergs.

Viņš uzskata, ka indeksācijai vajadzētu būt robežās no četriem līdz pieciem procentiem un tā varētu notikt arī divos posmos - pirmajā no 2011.gada 1.oktobra, otrajā - no 2012.gada 1.janvāra. "Tā ir mana iniciatīva. Tā kā tiek apgalvots, ka šī valdība strādā tā, kā es saku, tad es saku, ka vajag indeksēt šāda veida izmaksas no valsts budžeta," piebilda Ventspils domes priekšsēdētājs.

Lembergs atsaucās uz Centrālā statistikas pārvaldes datiem par inflāciju maijā, kas liecina, ka 2011.gada maijā, salīdzinot ar 2010.gada maiju, gada laikā inflācija pieaugusi par vairāk nekā 5%, tas ir, šī gada maijā pērnā gada lats ir 95 santīmu vērts. Tātad visu pensiju, pabalstu, algu, kuras nav indeksētas, pirktspēja ir samazinājusies par 5%, jeb visi dzīvo par 5% nabadzīgāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas