Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Līdz gada beigām Latvijas pasta nodaļās var ziedot adījumus Ukrainas atbalstam

Akcijas Adījumi Ukrainas atbalstam ietvaros līdz šī gada beigām visās VAS Latvijas pasts pasta nodaļās var ziedot adījumus Ukrainas karavīriem, civiliedzīvotājiem un kara bēgļiem, aģentūru LETA informēja Latvijas pasta pārstāvji.

Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā otrā akcija "Adījumi Ukrainas atbalstam" sākās šā gada septembrī un turpināsies līdz 2022.gada nogalei. Līdz šim akcijas laikā visās pasta nodaļās ziedoti aptuveni 3500 kilogramu dažādu adījumu, kas nosūtīti uz Ukrainu vai nogādāti kara bēgļiem. Pašlaik, kad sākusies ziema, akcijas organizatori - biedrības "Mēs Iecavai" un "Tavi draugi" sadarbībā ar "Latvijas pastu" - aicina turpināt ziedot visas veida adījumus dažādos izmēros.

Viena no akcijas iniciatorēm biedrības "Mēs Iecavai" pārstāve Lauma Neimane aicina sūtīt visu veidu adījumus dažādos izmēros - zeķes, cepures, šalles, cimdus, džemperus, jakas, kā arī pogājamās zeķes un piedurknes ievainotajiem. Viņa norāda, ka noderēs arī muguras sildītāji - aptuveni 30 centimetru platas jostas. Neimane skaidro, ka karavīriem domātās zeķes jāada no tīras vilnas, pievienojot mohēru, bet sintētiska dzija nederēs, jo lielā karstumā tā pielīp miesai. Karavīriem nepieciešami arī īpaši cimdi - ar brīvu īkšķa daļu, puscimdi ar aizdari un dubultie dūraiņi. Tāpat viņa lūdz neziedot novalkātus adījumus.

Adījumus bez maksas pieņem visās "Latvijas pasta" nodaļās. Akcijā ziedotos adījumus "Latvijas pasts" nogādā biedrībai "Tavi draugi" Rīgā, Ventspils ielā 50, no kurienes tos tālāk transportē uz Ukrainu. Uz paciņas ar adījumu jānorāda sekojoša informācija: "Akcija Adījumi, Eksprespasts, Ziemeļu iela 10, Mārupes novads". 

Biedrība "Tavi draugi" zeķes un citus adījumus tematiskā krāsā vai rakstos, kādos daudzām akcijas dalībniecēm patīk tos darināt, pārdod Ziemassvētku tirdziņā un nopelnīto naudu ziedo elektrības ģeneratoru iegādei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas