Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Līdz šim uz robežas ar Baltkrieviju izvietotajā dzeloņdrāšu žogā gājuši bojā divi aļņi

Līdz šim uz robežas ar Baltkrieviju izvietotajā pagaidu dzeloņdrāšu žogā gājuši bojā divi aļņi, un situācija ar dzīvnieku bojāeju uz robežas varētu mainīties tikai ar pastāvīgā žoga uzbūvēšanu.

Latvijas-Baltkrievijas robežas aizsardzībai pagaidu dzeloņstiepļu žogu plānots izbūvēt līdz novembra vidum. Oktobrī sāka būvēt minēto žogu, un līdz šim izbūvētajos dzeloņstiepļu žoga posmos ieskrējuši un gājuši bojā divi aļņi, informēja Valsts robežsardzē.

Nodrošinājuma valsts aģentūras preses pārstāve Vendija Pikše-Kučma skaidroja, ka iestāde ir informēta par šādiem gadījumiem uz Latvijas-Baltkrievijas robežas.

Par riskiem attiecībā uz šādu dzeloņstiepļu izmantošanu jau augustā aģentūra informējusi Ministru kabinetu informatīvajā ziņojumā.

Tomēr šajā reizē jāakcentē svarīgākais, proti, valsts robežas drošība, norādīja NVA.

Tāpat iestādē atgādināja, ka diemžēl ļoti bieži infrastruktūras objekti - autoceļi, dzelzceļš, grāvji, žogi, tiltu barjeras rada bīstamību dzīvnieku pasaulei.

Situācija varētu mainīties, kad tiks izbūvēts pastāvīgais žogs, kur dzeloņstieple tiek plānota tikai žoga augšējā daļā, norādīja iestādē.

Jau ziņots, ka šonedēļ Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) speciālisti apsekos žogu uz Latvijas-Baltkrievijas valsts robežas, lai izstrādātu rekomendācijas dzīvnieku bojāejas mazināšanai.

Ņemot vērā foto un video, kas publiskoti interneta vidē, kuros redzami valsts robežas pagaidu žogos sapinušies dzīvnieki, DAP norāda, ka pagaidu žogs ir īstermiņa risinājums, kas īstenots ārkārtas situācijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas