Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Liepājas slimnīcā Covid-19 pacientu pieplūduma dēļ lemj par atsevišķu nodaļu slēgšanu

Liepājas Reģionālajā slimnīcā straujā Covid-19 pacientu pieplūduma dēļ tiks ierobežoti ambulatorie pakalpojumi un tiek lemts par atsevišķu nodaļu slēgšanu, informēja slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Grase.

Grase uzsvēra, ka lielas iespējas atvērt vēl kādu Covid-19 nodaļu slimnīcā nav, jo tādā gadījumā nebūs iespējams sniegt citus medicīniskos pakalpojumus tiem iedzīvotājiem, kuriem tas ir akūti nepieciešams.

Otrdien Liepājas Reģionālajā slimnīcā kopā ārstējās 78 Covid-19 pacienti, no kuriem desmit atrodas reanimācijā, no kuriem astoņiem nepieciešama mākslīgā plaušu ventilācija galēji smagā veselības stāvokļa dēļ. Plaušu mākslīgās ventilācijas iekārtu izmanto pacientu elpināšanai situācijās, kad viņš pats nespēj apgādāt ar skābekli savu organismu.

Divi pacienti ievietoti Covid-19 nodaļā paaugstinātas plūsmas skābekļa terapijas gultās. Slimnīcā ārstējas arī viens bērns un grūtniece, kuri saslimuši ar Covid-19, informēja Grase.

Kā ziņots, pagājušajā svētdienā Covid-19 pacientu skaits Latvijas slimnīcās sasniedza 1444, liecina Nacionālā veselības dienesta informācija. Šis ir līdz šim lielākais stacionēto pacientu kopskaits.

Šī rudens Covid-19 vilnī stacionēto skaits būtiski pārsniedzis iepriekšējā ziemā piedzīvotā Covid-19 viļņa slimnīcās nonākušo skaita maksimumu, kas 13.janvārī bija 1224 cilvēki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas