Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Lietuvas fotoradaru nodrošinātājs Fima apsver iespēju piedalīties CSDD iepirkumā

"Tādējādi tiek gādāts par satiksmes drošību, nevis kompānijas vai valsts peļņu," paudis Sleķis. Princips, ka maksāts tiek procents no iekasētajām soda naudām, bijis iemesls, kāpēc Fima nepiedalījā iepriekšējā radaru iepirkumā Latvijā.
Uzņēmums UAB Fima, kam Lietuvā ir līgums uz desmit gadiem par fotoradaru darbības nodrošināšanu, apsver iespēju piedalīties Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) stacionāro fotoradaru iepirkumā Latvijā, taču lēmums vēl nav pieņemts, otrdien ziņo laikraksts Dienas Bizness.

Uzņēmums 2008.gadā uzvarēja Lietuvas Ceļu administrācijas konkursā uz 10 gadiem par 150 fotoradaru izvietošanu un apkalpošanu. UAB Fima risinājumu departamenta direktors Roks Sleķis Dienas Biznesam uzsvēris, ka Lietuvā uzņēmumam tiek maksāts nevis par noķerto pārkāpēju skaitu, bet fiksēta summa par katru darbojošos radaru.

Jau vēstīts, ka Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) izraudzījusies pirmo 20 stacionāro fotoradaru vietas, kur šīs ierīces uzstādīs līdz 2014.gada beigām.

Fotoradaru plānotās atrašanās vietas izraudzītas, izvērtējot simtiem ceļu satiksmes negadījumu statistiku un "melnos punktus", no kuriem izraudzītas 20 vietas, kur fotoradarus plānots uzstādīt vispirms, pirmdien izteicās CSDD šefs Andris Lukstiņš.

Fotoradaru vietu saraksts un karte skatāmi šeit.

Pašlaik gan vēl nav skaidrs, cik izmaksās šie stacionārie fotoradari, jo tas būs atkarīgs no konkursa rezultātiem. Iepriekš veiktie aprēķini liecina, ka viena šāda radara provizoriskās izmaksas varētu būt ap 42 000 eiro.

Tāpat patlaban nav skaidri zināms, kad varētu iegādāties pārvietojamos fotoradarus. Pašlaik Valsts policijas rīcībā ir vien četri pirms vairākiem gadiem iegādāti pārvietojamie fotoradari. Pašlaik šādu ierīču iegādei ir Ceļu satiksmes drošības padomes konceptuāls atbalsts un skaidrs, ka pašlaik prioritāri tiek domāts par stacionāro ierīču iegādi. Valsts policijas Kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Artis Velšs teica, ka būtu jāiegādājas vismaz 15 pārvietojamie fotoradari - pa vienam uz visiem valsts galvenajiem ceļiem Latvijā.

No 2013. līdz 2017.gadam ik gadu paredzēts iegādāties 20 fotoradarus. To pirkšanai plānots izmantot līdzekļus no CSDD peļņas.

Privātā komersanta Vitronic fotoradari no Latvijas ceļiem tika aizvākti 2012.gada decembrī, jo šis uzņēmums nespēja izpildīt līguma prasības par konkrēta skaita fotoradaru uzstādīšanu un apsaimniekošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas