Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +1 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Ločmelis pametis Saskaņu un iestājies GKR

Ilggadējs Rīgas domes deputāts Jānis Ločmelis izstājies no partijas Saskaņa un iestājies partijā Gods kalpot Rīgai, noskaidroja aģentūra LETA.

No GKR saraksta viņš arī kandidēs Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās, aģentūrai LETA apstiprināja partijā.

Vēl pirms domes atlaišanas, kad Saskaņa rosināja domes priekšsēdētāja Oļega Burova (GKR) atstādināšanu, tieši Ločmelis atsauca savu parakstu no pieprasījuma, kā rezultātā balsojums tika atlikts par vairākām nedēļām.

Vēlāk Ločmelis savu parakstu gan atkal iesniegumam pievienoja, taču politisko nesaskaņu rezultātā Burovs amatu vienalga saglabāja.

Vēl aizvadītajā nedēļā Ločmelis bija iekļauts Saskaņas vēlēšanu saraksta uzmetumā.

Saskaņas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs aģentūrai LETA sacīja, ka viss vēlēšanu saraksts partijas valdē vēl nav apstiprināts un Ločmeli neesot bijis plānots tajā apstiprināt. Tāpat politiķis akcentēja, ka ne visi līdzšinējie Rīgas domnieki startēs gaidāmajās pašvaldības ārkārtas vēlēšanās.

Saskaņas deputātu sarakstā nav iekļauts arī līdzšinējais domnieks Genādijs Sevastjanovs, kurš kopā ar vēl citām personām ir apsūdzēts saistībā par iespējamu dokumentu viltošanu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja ierosinātajā Rīgas 1.slimnīcas lietā.

Tāpat Saskaņas sarakstā nav atrodams līdzšinējais domnieks Jefimijs Klementjevs.

Savukārt no GKR saraksta nekandidēs līdzšinējā domniece Vita Jermoloviča, kura tiek turēta aizdomās Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja ierosinātajā Rīgas tūrisma attīstības biroja lietā.
 

Ločmeļa meita, Saeimas deputāte Regīna Ločmele-Luņova (S) sociālo tīklu platformā Facebook šonedēļ ievietojusi emocionālu ierakstu par savām un tēva attiecībām, rodoties atšķirībām uzskatos par partijām.

Politiķe rakstīja, ka politika radījusi triecienu viņas ģimenei, jo "politiskā kara līnija dažādās barikādes pusēs" nostādījusi viņu un tēvu.

Ierakstā sociālajā medijā Ločmele-Luņova atvainojās savam tēvam par to, ka jau sen izdarījusi savu politisko izvēli, uzsverot, ka viņa paliks kopā ar Saskaņu, jo tā ir viņas partija, draugi un vēlētāji. Turklāt lēmumu viņa esot izdarījusi "reizi par visām reizēm", savukārt "partijas [GKR] reklāma ar nožēlojamu pretenziju uz "Glābēju sarakstu"" viņā radot neko vairāk kā vien riebumu.

(papildināta visa ziņa)

Top komentāri

HH
H
Kā vienmēr pirms vēlēšanām notiek lielā tautu staigāšana, nekas jauns.
Ivars
I
Ločmelim vajadzēja labāk sēdēt mājas, liekas ka jau pāri 80
Dens
D
Man kaut kā ir dziļi vienaldzīgi, kas tur un no kāda saraksta kandidēs. Dzīvē ir daudz nopietnāku lietu, kā šis balagāns
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas