Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Loginovu nemaz negrib gāzt

Iemesls, kāpēc Rīgas brīvostas valde vienprātīgi lēmusi atstāt amatā brīvostas pārvaldnieku Leonīdu Loginovu un viņa vietnieku Aigaru Pečaku, ir vienkāršs - prokuratūra nav noteikusi amatu pildīšanas ierobežojumus, lai arī pret abiem ir sākta kriminālvajāšana, piektdien lasāms laikrakstā Diena.Kāds, iespējams, gaidīja, ka valsts pārstāvji brīvostas valdē vismaz mēģinās Loginovu atstādināt vai atlaist, jo savulaik to jau mēģinājuši iniciēt, taču vakar nekas tāds nenotika.

Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretārs Kaspars Ozoliņš Loginova palikšanu amatā argumentēja pat sparīgāk par Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētāju, Rīgas vicemēru Andri Ameriku (GKR).Jau ziņots, ka 12.oktobrī tika nolemts sākt kriminālvajāšanu pret Rīgas brīvostas pārvaldnieku Loginovu un viņa vietnieku Pečaku par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu. Valde bija prasījusi prokuratūrai skaidrot situāciju un saņēmusi vēstuli, kuru vakar apsprieda apmēram stundu. Jau iepriekš Ameriks bija izteicies - un to atkārtoja arī pēc valdes sēdes -, ka neizslēdz iespēju Loginovu atlaist vai atstādināt, tomēr "lēmumiem, ko pieņem par cilvēka likteni, jābūt juridiski korektiem"."Ir ļoti liela vēlme pieņemt lēmumus uz revolucionārās sirdsapziņas pamata. Ja viņš tiks attaisnots - kurš maksās algu?" vaicāja Ameriks. Politiskie aspekti valdes sēdē neesot izskatīti."Jāzina, kādā veidā un kādi pārkāpumi bijuši, jo, izlasot tikai konkrēto minēto pantu, to pateikt nevar," uzskata Ozoliņš. Pēc viņa teiktā, Darba likums nosaka konkrētu procedūru disciplinārlietas ierosināšanai vai atstādināšanai. Turklāt Loginova atstādināšana neesot pašmērķis. No publiski izskanējušās valdes locekļu nostājas var secināt, ka lēmumu par viņa atcelšanu valde būtu gatava pieņemt tikai pēc notiesājoša sprieduma stāšanās spēkā. Ozoliņš arī atzina, ka Rīgas brīvosta krimināllietā varētu tikt atzīta par cietušo, bet esot jāsaprot, "kas ir ciests".Savukārt bijušais satiksmes ministrs Anrijs Matīss (Vienotība) vakar intervijā Latvijas Radio 4, kurā piedalījās arī Diena, tikai atgādināja, ka divas reizes valsts pārstāvji ir nesekmīgi mēģinājuši Loginovu nomainīt. "Ja tagad valsts pārstāvji viņam uzticas, tad viss ir kārtībā," atturīgi izteicās Matīss, ļaujot gan noprast, ka vismaz SM pārstāvja balsojums varētu būt bijis citāds, ja nu jau bijušais ministrs vēl būtu amatā.Visu rakstu lasiet laikraksta Diena piektdienas, 13.novembra, numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas