Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

LTRK un VID paraksta sadarbības līgumu nolūkā sekmēt tautsaimniecības izaugsmi

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) un Valsts ieņēmumu dienests (VID) parakstījuši sadarbības līgumu nolūkā izstrādāt labākos risinājumus, lai sekmētu Latvijas tautsaimniecības izaugsmi, aģentūru LETA informēja LTRK pārstāve Rūta Grikmane.

Parakstītais dokuments paredz to, ka LTRK piedalīsies politikas dokumentu un normatīvo aktu projektu izstrādē nodokļu politikas un administrēšanas jomā tiktāl, cik tas atbilst VID darbības stratēģijā norādītajiem mērķiem un uzdevumiem. Tāpat paredzēts, ka gan VID, gan LTRK sadarbojoties meklēs efektīvākos veidus nodokļu nomaksai, lai cīnītos pret ēnu ekonomiku, veicinātu ekonomikas izrāvienu un palielinātu godīgu konkurenci.

Paredzēts, ka sadarbībā tiks rīkotas uzņēmējiem noderīgas apmācības, lai viņi būtu maksimāli informēti par jebkurām izmaiņām un jaunumiem. Tāpat starp abām pusēm vadības un ekspertu līmenī tiks rīkotas regulāras tikšanās.

Sadarbības līgums arī paredz to, ka LTRK kopā ar jomas ekspertiem tiksies ar VID, lai palīdzētu risināt biedrības biedru problēmas, kur uzņēmumam ir aizdomas, ka iestāde to nepamatoti vai nesamērīgi "apceļ". Pirms šādu tikšanās reižu rīkošanas visas puses vispirms būs iepazīstinātas ar izveidojušos situāciju, VID informēs par pieļautajiem pārkāpumiem vai kļūdām, lai diskusiju ceļā nonāktu pie visām pusēm pieņemamiem risinājumiem. Tas palīdzētu noņemt nevajadzīgu spriedzi un publisku konfrontāciju, panākot saprotamu un caurspīdīgu formātu problēmu tālākai virzībai, norādīja Grikmane.

LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš pauda, ka šāds sadarbības līgums ir būtisks atbalsts biedru interešu aizstāvībai un turpmākai Latvija ekonomikas attīstībai. "Mums rūp, ka ēnu ekonomika samazinās, un viens no virzieniem, kā to panākt, ir ciešāk sadarboties ar VID, lai uzņēmējiem nerastos nevajadzīgi saspīlējumi un aizvainojumi. Vēlamies, lai nodokļus nomaksāt būtu tik vienkārši, ka uzņēmējiem negribētos domāt par aiziešanu ēnā, bet gan būt atbildīgiem un atrasties baltajā zonā. Mūsu visu interesēs ir ilgtspējīga valsts attīstība, radot veiksmīgu biznesu, maksājot labas algas, kas pārsniedz 1000 eiro neto samaksu mēnesī, lai valsts varētu atļauties labu veselības, izglītības, drošības un pensiju sistēmas," sacīja Endziņš.

Savukārt VID ģenerāldirektore Ilze Cīrule norādīja, ka viens no VID mērķiem ir uzlabot komunikāciju ar uzņēmējiem, lai tā būtu skaidra un saprotama. "Mēs vēlamies pēc iespējas vairāk runāt, konsultēt un skaidrot gan izmaiņas, gan VID rīcības iemeslus jebkurā no gadījumiem. Arī gadījumā, ja pieļautas kļūdas, mēs esam atvērti tās labot un ļaut laboties uzņēmējiem," izteicās Cīrule.

Top komentāri

Raimonds
R
Kad valsts iestādes neko nevēlas darīt, tad tās izveido komisijas vai noslēdz sadarbības līgumu. Endziņš ir kā āksts, jo parakstītais sadarbības līgums ar VID apliecina, ka sadarbība tikai tagad sāksies, un daudzus iepriekšējos gadus LTRK nav sadarbojies ar galveno nodokļu iestādi valstī.
....
.
Ar mikrouzņēmumiem Endziņš jau tā pamatīgi sastimulēja, ka atkal otrā galā atīstībā. Tieši tāda ņemšanās ap tām lobiju organizācijām cilvēkos vēl vairāk mazina ticību tam, kā nodokļi tiek tērēti.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas