Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

LTV: Darba inspekcija kavējas ar atzinumu par darba drošību Zolitūdes Maximā pirms traģēdijas

Lai gan kopš Zolitūdes lielveikala Maxima traģēdijas pagājis teju pusgads, Valsts darba inspekcija (VDI) aizvien nav pabeigusi izmeklēšanu, taču šis slēdziens nepieciešams arī Valsts policijai, piektdien vakarā vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums Panorāma.

VDI pēdējo mēnešu laikā no Maxima gaidījuši atbildes uz 16 jautājumiem par darba drošības apstākļiem Zolitūdes veikalā pirms tā griestu sabrukšanas.

"Viena lielā jautājumu grupa ir par Maxima darbinieku rīcību, atbildību, apmācībām, rīcību ārkārtas situācijās. Otra grupa saistīta ar dokumentiem, kas apliecina, vai Maxima konkrētā veikala darbībā ņēmusi vērā, ka uz jumta ir būvdarbi," pauda VDI pārstāve Linda Matisāne.

Tomēr inspekcija ar līdz šim saņemtajām atbildēm nav apmierināta, jo trūkstot pamatojošo dokumentu. Ja tos nesaņemšot, nākšoties secināt, ka šo prasīto dokumentu Maxima Latvija rīcībā nemaz nav.

Savukārt Maxima Latvija pārstāvis Jānis Beseris apliecināja, ka šie dokumenti piektdien esot nosūtīti. Uzņēmuma pārstāvis arī pauda, ka likumā noteiktajos termiņos sniegtas visas VDI prasītās atbildes, taču, kad inspekcija izmeklēšanu pagarinājusi, nav bijis skaidrs, kāpēc.

"Mēs šo informāciju lūdzām aprīļa sākumā. Pagājušās nedēļas beigās tika saņemti vēl papildus jautājumi tiem, kas tika uzdoti jau iepriekš, tāpēc tika sagatavotas divas daļas atbildēm – gan uz pirmajiem, gan otrajiem. Tādēļ bija vajadzīgs šis laiks," saka Beseris.

Izveidojušās situācijas dēļ VDI slēdziens kavējas un varētu būt gatavs vien maija beigās, kad to nodos traģēdijas izmeklētājiem policijā. Valsts policija nekomentē, cik šis slēdziens viņiem ir nozīmīgs, vien uzsver, ka traģēdijas izmeklēšanā nekādas kavēšanās neesot, vēstīja Panorāma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas