Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

LTV pēc diviem mēnešiem uzsāks LTV3 raidīšanu internetā

Visticamāk jau pēc diviem mēnešiem darbu uzsākskanāls LTV3, kas tiks pārraidīts internetā un iecerēts, kā "vērtīborientējošs nacionāls kanāls" latviešiem pasaulē un arī Latvijas iedzīvotājiem, Dienai pastāstīja Latvijas Televīzijas (LTV) pašreklāmas redaktors Jānis Kalve.
LTV3 mērķauditorija būs no Latvijas izbraukušie iedzīvotāji pasaulē vecuma grupā no 30 līdz 35 gadiem, kā arī kultūras raidījumu mērķauditorija Latvijā, skaidroja J. Kalve. Kanāls veidots ar mērķi nodrošināt vienotu Latvijas nacionālo informatīvo telpu pasaulē un to varēs uztvert internetā. 

Šobrīd LTV veic LTV3 programmas testu, līdz ar to kanāls skatītājiem būs redzams, kad tiks veikta programmu testa analīze un sagatavota precīza ētera programma. "Plānojam, ka tas varētu notikt divu mēnešu laikā,"norāda J. Kalve.

Šobrīd kanāla izveide veikta par esošajiem LTV resursiem un kā norāda J. Kalve, LTV centīsies šo kanālu uzturēt ar minimālu peļņu un kanāla tiešos ienākumus maksimāli ieguldīt kanāla attīstībā. "Šāda kanāla esamība ļaus arī efektīvāk izmantot esošos LTV resursus, palielinot izveidoto raidījumu izmantošanas un demonstrēšanas iespējas, piesaistot tiem jaunas auditorijas," pauž J. Kalve.

Sākotnēji programmā tiks iekļauti gan LTV1, gan LTV7 oriģinālraidījumu atkārtojumi, kā arī raidījumi no LTV arhīva. Turpmāk iecerēts programmā iekļaut arī reģionālo televīziju raidījumus un neatkarīgo producentu raidījumus, kuru izmantošanai LTV būs vajadzīgās tiesības. Tiks iekļauti arī sabiedriski nozīmīgu notikumu un koncertu ieraksti, latviešu dokumentālo kino, spēlfilmu un teātru izrāžu ieraksti.

Iepriekš LTV ģenerāldirektors Edgars Kots aģentūrai BNS paudis, ka ieņēmumus paredzēts gūt no abonentmaksām, taču, cik liela tā varētu būt, Kots vēl nevarēja pateikt. 

Latvijas iedzīvotāji kanālu bez maksas nevarēs skatīties. "Latvijas teritorijā jārunā ar platformām, kas ir gatavas kanālu izplatīt, jo naudas, lai maksātu par vēl viena kanāla izplatīšanu, mums nav," sacīja Kots.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ZM 2025.gada budžeta apmērs ir 875 miljoni eiro

Zemkopības ministrijā (ZM) 2025.gada budžeta apmērs ir 874,898 miljoni eiro, tostarp 716,653 miljoni eiro būs paredzēti ES politikas instrumentu īstenošanai un citiem ārvalstu līdzfinan...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas