Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mājdzīvnieku pagaidu saimniekam būs jāinformē par dzīvnieka izmitināšanas vietas maiņu

Mājdzīvnieku pagaidu saimniekam uz laiku, kamēr dzīvnieka īpašnieks nespēj pildīt savus pienākumus vai līdz mantojuma tiesību apstiprināšanai saimnieka nāves gadījumā, būs jāiesniedz Lauksaimniecības datu centrā (LDC) iesniegumu par dzīvnieka turēšanas vietas maiņu. To paredz plānotie grozījumi mājas (istabas) dzīvnieku reģistrācijas kārtībā, ko ceturtdien plānots nodot starpinstitūciju saskaņošanai.

Mājdzīvnieka turētājam ar iesniegumu būs jāinformē LDC par mājdzīvnieka turētāju un turēšanas vietas maiņu. LDC šo informāciju būs jāreģistrē.

Zemkopības ministrija (ZM) norāda, ka šāda iespēja nodrošinās dzīvnieka aprūpi un neuzliks slogu pašvaldībām segt izdevumus par dzīvnieka ievietošanu un turēšanu patversmē situācijās, kad mājdzīvnieka īpašnieks uz laiku nespēj pildīt tam noteiktos pienākumus, piemēram, ir ievietots ārstniecības iestādē, aizturēts vai atrodas apcietinājumā vai miris, bet mantojuma tiesības vēl nav apstiprinātas.

Tāpat noteikumu projekts paredz, ka suņa īpašniekam būs jānodrošina mikroshēmas implantēšana sunim līdz četru mēnešu vecuma sasniegšanai un tas jāreģistrē LDC mājas (istabas) dzīvnieku reģistra datubāzē. To būs tiesīga uzraudzīt un kontrolēt arī pašvaldības pilnvarota persona.

Tā kā no 2020.gada 1.jūlija vairs nav paredzēts administratīvais sods par dzīvnieka nereģistrēšanu noteikumu projekts paredz, ka kontroles institūcija būs tiesīga izdot administratīvo aktu, uzliekot pienākumu novērst pārkāpumu atbilstoši Administratīvā procesa likumam. Tādējādi saglabāsies iespēja dzīvnieku īpašniekam piemērot finansiāla rakstura ietekmēšanas līdzekli, ja viņš ļaunprātīgi nepakļaujas iestādes prasībām.

Mājas (istabas) dzīvnieku reģistrācijas kārtības grozījumu projekts vēl būs jāskata valdībā.

Top komentāri

VVZ
V
Vai man vienam šķiet, ka valsts virzās uz pilnīgu marasmu ar šādiem likumiem????
ierēdniecībai nav ko darīt
i
tad izdomā visādus murgus
Čība
Č
Notariāli apliecināts lūgumraksts jāiesniedz Zemkopības ministrijā
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas