Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Mazāko degvielas tirgus dalībnieku cenas ietekmē lielie spēlētāji, taču patlaban darbību netraucē

Lielo degvielas tirgotāju cenas ietekmē tirgus cenu kopumā un līdz ar to arī cenas pie mazākajiem degvielas tirgotājiem, atzīst degvielas tirgotājā Virši-A.

Vienlaikus, kā norāda kompānijā, "teikt, ka trīs lielāko degvielas tirgotāju pašreizējā cenu veidošanas politika tieši traucētu mūsu darbību, nevaram".

Kā ziņots, maija vidū Konkurences padome (KP) ierosinājusi lietu par iespējamiem Konkurences likuma pārkāpumiem SIA Latvija Statoil, SIA Neste Latvija un SIA Lukoil Baltija R darbībās, apstiprināja KP pārstāve Inita Kabanova.

Virši-A skaidro, ka jebkurā darbības jomā konkurentu darbība savā ziņā traucē un ierobežo citus tirgus dalībniekus, jo īpaši, ja runā par lielākajiem konkurentiem, bet tas nenozīmējot, ka "viņi dara ko aizliegtu vai negodīgu".

"Mazos degvielas tirgotājus negatīvi ietekmē cenu kari, kad cena tiek nolaista pārāk zemu, un šādās situācijās mazais tirgotājs nav spējīgs noturēt tirgus līmeņa cenu un tiek izspiests no tirgus, taču pēdējā laikā šāds cenu dempings Latvijas degvielas tirgū nav novērots," skaidro Virši-A.

Kā ziņots, pērn martā vadītāja Ieva Jaunzeme, vaicāta, vai padome plāno pētīt degvielas tirgu, sacīja, ka šis tirgus ir caurskatāms. "Formula, kā tiek noteikta degvielas cena, ir caurskatāma un paredzama. Ir paredzams, kāda cena būs partnerim, jo to nosaka degvielas apjoms. Zinot, kāds būs partnera apjoms, zināmi nākamie soļi - cik liela būs atlaide," sacīja Jaunzeme.

Tāpat viņa norādīja, ka degvielas jomā nepastāv cenu konkurence, bet pastāv tā saucamā necenas konkurence, kad uzņēmumi konkurē ar biznesa konceptiem, jo tikai tādējādi ir iespējams gūt apgrozījumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas