Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Ministriju iecienītākais auto ir Audi A6

Lai gan šobrīd valsts iestāžu autoparks pamatā ir nomāts un TOP modelis ir Audi A6, līdz ar izmaiņām, kas ļauj auto pirkt, ierobežotās maksimālās summas dēļ, visticamāk, valsts iestādēm nāksies pārsēsties uz lētākiem auto, piektdien vēsta laikraksts Dienas bizness.

Lielākā daļa ministriju pēc jaunās kārtības spēkā stāšanās, kas tām ļauj iegādāties automašīnas, jaunus iepirkumus neplāno, bet ir izņēmumi.

Viena no tām ir Ekonomikas ministrija (EM), kas izsludinājusi konkursu par vienas jaunas automašīnas pirkšanu. Savukārt Nacionālie bruņotie spēki (NBS), kuru automašīnas izmanto Aizsardzības ministrija (AM), nākamgad iegādāsies 14 jaunas automašīnas.

Auto tirgotāji jaunajā dienesta vieglo automobiļu iegādes un nomas kārtībā noteiktos maksimālos limitus vērtē kā atbilstošus tirgus situācijai. Tiek pieļauts, ka daļu no pašlaik ministriju iecienītajiem automašīnu modeļiem tās vairs nevarēs atļauties.

Kārtību, kādā ministrijas, citas centrālās valsts iestādes un to padotībā esošās iestādes nomā un iegādājas vieglos automobiļus ministrijas funkciju nodrošināšanai, valdība atbalstīja pirms mēneša. Tā atļauj valsts pārvaldes iestādēm iegādāties automašīnas un nosaka gan maksimālo automašīnu nomas maksu, gan maksimālo iegādes cenu.

Atkarībā no amata maksimālā iegādes cena noteikta 12,5-16,5 tūkstoši latu bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), bet nomas maksa - 380 -505 lati mēnesī bez PVN. Līdz šim dienesta vieglos automobiļus bija aizliegts iegādāties valsts pārvaldes iestāžu īpašumā, un arī pēc izmaiņām vairākas ministrijas jaunus auto neplāno iegādāties, secinot, ka noma tām ir izdevīgāka.

Apkopojot ministriju sniegto informāciju par izmantotajiem dienesta auto modeļiem, Dienas bizness secinājis, ka ministri īpaši iecienījuši Audi A6 – ar to pārvietojas gan ārlietu ministrs Edgars Rinkevičs, gan aizsardzības ministrs Artis Pabriks, un tas ir iecienīts modelis arī Kultūras, Ekonomikas un Veselības ministrijās.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas