Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Ministru algas nepaaugstinās

Saeimas deputāti trešdien noraidīja deputātes Elīnas Siliņas ierosinājumu nākamgad paaugstināt ministru algas.

Siliņa, aicinot atbalstīt šo ierosinājumu, no tribīnes izteicās, ka ministriem arī uz pārējo Baltijas valstu kolēģu fona, pārstāvot Latviju starptautiskos pasākumos, jākaunas un jājūtas "kā bārenīšiem", jo pārlieku zemo algu dēļ viņi nevarot nopirkt savam statusam atbilstošu apģērbu. Šo Siliņas ideju atbalstīja arī deputāts Imants Parādnieks (Visu Latvijai - TB/LNNK), kaut atzina šo par nepopulāru priekšlikumu.

Savukārt opozīcijas deputāts Kārlis Seržants (Zaļo un zemnieku savienība) izteicās, ka palielināt ministru algas varētu tikai tad, ja pieaugtu arī mediķu, skolotāju un citu jomu atalgojums.

Iepriekš šī Siliņas ideja nebija guvusi atbalstu arī valdībā.

Ministru kabineta locekļiem un parlamentārajiem sekretāriem mēnešalgu nosaka, mēneša vidējai darba samaksai piemērojot koeficientu: Ministru prezidentam - 4,05, ministram - 3,648, bet parlamentārajam sekretāram - 2,837. Siliņas priekšlikums paredzēja grozīt Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumu, paredzot, ka koeficienta 4,05 vietā tiek izmantots koeficients 4,5, bet koeficienta 3,648 vietā - koeficients 4.

Ministru kabineta mājaslapā publicētā informācija liecina, ka premjeram Valdim Dombrovskim (Vienotība) septembrī atalgojumā izmaksāti 1309,49 lati, bet finanšu ministram - 1169,5 lati. Finanšu ministrs iepriekš jau vairākkārt vērsis uzmanību uz pārāk zemo ministru atalgojumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas