Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Nacionālie bruņotie spēki Ukrainai nogādās 20 tonnas humānās palīdzības

Nacionālo bruņoto spēku karavīri šonedēļ dosies uz Ukrainu, lai Austrumukrainā nogādātu 20 tonnas humānās palīdzības, kas paredzēta Ukrainas bruņoto spēku karavīriem, viņu ģimenēm un militārajā konfliktā cietušajiem civiliedzīvotājiem, informēja Aizsardzības ministrija.

Šis būs 22.humānās palīdzības sūtījums, un tas ietvers Zviedrijas labdarības organizācijas Erikshjälpen ziedoto apģērbu un apavus, medicīnas iekārtas un četras multifunkcionālās gultas slimnīcai Austrumukrainā, kā arī Latvijas uzņēmēju un iedzīvotāju sarūpēto sadzīves tehniku, datortehniku, bērnu ratiņus, piederumus skolai un zemnieku saimniecības Ķelmēni cepto maizi.

Labdarības sūtījumu Latvijas aizsardzības nozares pārstāvji nodos vairākām Ukrainas pašvaldībām un labdarības organizācijām, kuras to nogādās Ukrainas bruņoto spēku karavīriem, viņu tuviniekiem un civiliedzīvotājiem, kuri cietuši no karadarbības Austrumukrainā.

Maijā Austrumukrainu apmeklēs arī Nacionālo bruņoto spēku virskapelāns Elmārs Pļaviņš, lai sniegtu atbalstu Ukrainas bruņoto spēku Kapelānu dienesta attīstībā, tiktos ar pašvaldību pārstāvjiem, Ukrainas karavīriem un civiliedzīvotājiem.

Latvijas aizsardzības nozare jau astoto gadu sniedz atbalstu militārā konflikta rezultātā cietušajiem Ukrainas karavīriem un viņu ģimenēm.

Kopš 2014.gada vasaras Ukrainas bruņoto spēku un Ukrainas Nacionālās gvardes karavīru bērni saņem sūtījumus, sākot skolas gaitas, kā arī dāvanas Ziemassvētkos, uz Ukrainu regulāri tiek sūtītas kravas ar humāno palīdzību.

Kopš 2017.gada humānās palīdzības kravas nogādātas tieši Doņeckas apgabalā, kur palīdzība gan karavīriem, gan civiliedzīvotājiem nepieciešama visvairāk, un to kopējais apjoms jau pārsniedz četrsimt tonnas.

Aizsardzības nozare humānās palīdzības sūtījumus Ukrainā nogādā sadarbībā ar Ārlietu ministriju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas