Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Naktī atkal gaidāms ļoti bargs sals

Vairākās novērojumu stacijās ir pārspēti 3.februāra minimālās gaisa temperatūras rekordi. Dobelē pārspēts pat 62 gadus vecs 3.februāra aukstuma rekords: šorīt Dobelē bija -23,6 grādi, tik auksta šī diena nav bijusi kopš 1950.gada (-23,2 grādi).
Naktī uz sestdienu sals atkal ievērojami pastiprināsies visā Latvijas teritorijā. Zemākā temperatūra būs valsts austrumu daļā, kur termometra stabiņš noslīdēs līdz -33 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Jau nakts sākumā teritorijas lielākajā daļā gaisa temperatūra pazemināsies līdz -25...-30 grādiem, bet nakts otrajā pusē vietām, galvenokārt austrumu rajonos, tā pazemināsies līdz -33 grādiem. 

Stiprs sals ar gaisa temperatūru zem -25 grādiem daudzviet saglabāsies arī priekšpusdienā, bet Vidzemē - arī dienas vidū. 

Arī naktī uz svētdienu gaidāms sals līdz -33 grādiem

Stiprais sals neatlaidīsies arī naktī uz svētdienu. Daudzviet gaidāms stiprs sals līdz -25...-30 grādiem, bet atsevišķos rajonos gaisa temperatūra atkal pazemināsies līdz -33 grādiem.

Salīdzinoši siltāka gaidāma svētdiena, lai gan joprojām pieturēsies samērā bargs sals. Latgalē un Ziemeļvidzemē dienā būs līdz -20 grādiem, valsts centrālajos rajonos -17...-19 grādi, bet Kurzemes piekrastē -11 grādi.

Nakts uz piektdienu - šīs ziemas aukstuma rekords

Piektdienas rītā Madonas meteoroloģiskajā stacijā gaisa temperatūra pazeminājās līdz -31,7 grādiem - tā bija šoziem zemākā gaisa temperatūra, kas reģistrēta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā.

Kā ziņoja aģentūra BNS, vietējie iedzīvotāji gan apgalvojuši, ka sals Madonas apkaimē sasniedza pat 35-37 grādus. Savukārt saskaņā ar uzņēmuma Latvijas Valsts ceļi datiem Kārsavā pagājušajā naktī gaiss atdzisa līdz -32 grādiem, nepilnu 32 grādu sals reģistrēts arī Ludzas un Zilupes apkaimē, bet uz Rīgas - Daugavpils šosejas starp Jēkabpili un Līvāniem fiksēti -30,4 grādi.

Rēzeknes un Zosēnu novērojumu stacijā 3.februāra minimālā gaisa temperatūra bija attiecīgi -30,1 un -30 grādu, Alūksnē reģistrēti -29,5 grādi, Gulbenē - par grāda desmitdaļu mazāk. Pārējā valstī gaisa temperatūra pazeminājās vidēji līdz -23..-28 grādiem, Rīgas centrā reģistrēti -24,3 grādi.

Dobelē pārspēts 62 gadus vecs 3.februāra aukstuma rekords

Pāvilostā, Liepājā, Rēzeknē un Daugavpilī pārspēti 1966.gadā reģistrētie 3.februāra aukstuma rekordi, kur šorīt bija attiecīgi -22,2 grādi, -21,2 grādi, -30,1 grādi un -28,5 grādi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas