Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Nedaudz uzlabojušās iedzīvotāju domas par iespējām atrast labu darbu Latvijā

Iedzīvotāju uzskati par iespējām valstī atrast labu darbu maijā ir kļuvuši nedaudz mazāk kritiski nekā iepriekšējos mēnešos, liecina jaunākā "DNB Latvijas barometra" pētījuma rezultāti. 

Jaunākie "DNB Latvijas barometra" dati liecina - ja aprīlī iespējas atrast labu darbu Latvijā par sliktām uzskatīja kopumā 71% aptaujāto, tad maijā tā domāja 67%. 

"Aptaujātie maijā pauduši lielāku optimismu nekā jebkad, un tas ilgstoši palielinās. Tomēr sabiedrības noskaņojums joprojām ir depresīvs. Turklāt personīgās situācijas vērtējums parasti ir sliktāks nekā kopējā stāvokļa. Iespējams, ka negatīvos vērtējumus par ģimenes materiālo stāvokli un darbu sekmē sava potenciāla pārvērtēšana vai kļūdains ienākumu-izdevumu novērtējums, salīdzinot ar darbu un dzīvi ārvalstīs," pētījuma rezultātus komentē ekonomiste, Ekonomikas prognožu centra valdes locekle Raita Karnīte. 

Jau ziņots, ka iedzīvotāju vispārējais noskaņojums sācis strauji uzlaboties. Visatzinīgāk novērtētas Latvijas ekonomiskā stāvokļa izmaiņas un kopējās situācijas attīstība valstī, šiem indeksiem pieaugot par desmit un sešiem punktiem. Iedzīvotāju vērtējums uzlabojies lielākajā indeksu daļā, izņemot ģimenes materiālo stāvokli, kura vērtējums pēdējo trīs mēnešu laikā nav būtiski mainījies. Aptuveni ceturtdaļa aptaujāto to vērtē kā sliktu, bet tikai katrs desmitais - kā labu, liecina jaunākā "DNB Latvijas barometra" pētījuma rezultāti. 

"DNB Latvijas barometrs" ir ikmēneša socioloģiskais pētījums, kurā tiek pētītas konkrētā brīža aktuālās norises sabiedrībai nozīmīgās jomās. Vienlaikus iedzīvotājiem ikreiz tiek uzdots pastāvīgo jautājumu kopums, kas mēnesi pa mēnesim atspoguļo sabiedrības vispārējā noskaņojuma izmaiņas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas