Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

NEPLP pirmais pārbaudījums

Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP) pirmdien būs pirmais lielais pārbaudījums – no sava vidus jāizraugās padomes priekšsēdis un viņa vietnieks, kā arī jāsadala atbildības jomas. Dažas dienas pirms šī balsojuma bija iespaids, ka jaunā padome par to vēl nav vienojusies un balsis var sadalīties starp diviem pretendentiem. Taču padomei visai drīz jau var nākties risināt arī spriedzi, kāda izveidojusies Latvijas Radio, kur pieaug darbinieku neapmierinātība ar neatrisināto finanšu situāciju, liecina Dienas rīcībā esošā informācija.

No desmit kandidātiem Saeima uz nākamajiem pieciem gadiem darbam NEPLP izraudzījās komunikāciju zinātņu doktori Ievu Beitiku, Latvijas Raidorganizāciju asociācijas izpilddirektori Guntu Līdaku, producēšanas un mārketinga kompānijas beach.lv producentu Patriku Grīvu un bijušo Latvijas Televīzijas (LTV) programmu daļas satura redaktoru Ivaru Āboliņu. No iepriekšējā NEPLP sastāva darbu turpina tikai Dace Ķezbere. Sākotnēji bija informācija, ka viņai arī uzticēs vadīt padomi, lai nodrošinātu pēctecību. Taču jauno padomes locekļu sacītais liecina, ka atbalsts Ķezberei varētu nebūt vienots. No Līdakas teiktā intervijās izriet, ka arī viņa varētu piekrist vadīt padomi.

Februāra sākumā pilnvaras NEPLP beidzās Aināram Dimantam, Aijai Dulevskai, Ivaram Zviedrim un Dainim Mjartānam. Dienu pirms amata atstāšanas viņi tikās ar jauno padomi žurnālistu klātbūtnē, izsakot arī vairākus vēlējumus un uzkrītoši aicinot nepakļauties dažādu pušu spiedieniem un saglabāt mediju uzrauga neatkarību. "Aicinu nenogrimt mazajos darbos un ikdienā nezaudēt zvaigznes, nepakļauties spiedienam un sargāt Latvijas sabiedriskos medijus," tikšanās reizē sacīja Dimants. Viņaprāt, ir ļoti svarīgi padomei būt vienotai – tās pārstāvju starpā varot būt diskusijas, bet ārpus NEPLP sienām neviens līdz šim neesot dzirdējis atšķirīgu viedokli par pieņemto lēmumu.

"Ir svarīgi iziet no šīs telpas ar vienotu viedokli," atkārtoja arī Ķezbere. Viņa padomē atbildēja par Latvijas Televīziju, kurā grūtākais jau esot aiz muguras. LTV ir apstiprināts sabiedriskais pasūtījums un arī attīstības stratēģija, informēja Ķezbere, norādot, ka Latvijas Radio situācija neesot tik laba. Tās stratēģiju vēl vērtē Pārresoru koordinācijas centrs, un līdz apstiprināšanai paies laiks. Taču aizejošā padome neatklāja, ka situācija var izrādīties sarežģītāka un, iespējams, nāksies saskarties arī ar radio darbinieku neapmierinātību, jo – tā vietā, lai palielinātu atlīdzību satura veidotājiem, finansējums tiekot virzīts tehnisku jautājumu risināšanai.

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena pirmdienas, 6. februāra, numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas