Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Nesāks kriminālprocesu saistībā ar Dzīvnieku brīvības iesniegumu par cietsirdīgu izturēšanos pret kažokzvēriem

Valsts policijas (VP) iecirkņi Siguldā, Jelgavā un Ogrē ir izvērtējuši biedrības Dzīvnieku brīvība iesniegumu par iespējamiem pārkāpumiem saistītiem ar cietsirdīgu izturēšanos pret kažokzvēriem.

Sadarbībā ar Pārtikas un veterināro dienestu ir tikušas veiktas pārbaudes un noziedzīga nodarījuma pazīmes netika konstatētas, tāpēc kriminālprocess netiks uzsākts, portālu Diena.lv informēja Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Kā ziņots, biedrība ar iesniegumu vērsās pie VP priekšnieka Inta Ķuža. Ņemot vērā, ka audzētavas atrodas Siguldas, Jelgavas un Ogres iecirkņu apkalpojamās teritorijās, iesniegums pārsūtīts izvērtēšanai šiem reģionālajiem iecirkņiem, iepriekš pastāstīja VP preses pārstāve Lita Juberte.

Biedrība Dzīvnieku brīvība iesniedza VP lūgumu izvērtēt, vai ir konstatējama cietsirdīga izturēšanās pret dzīvniekiem saistībā ar biedrības rīcībā nonākušajiem videomateriāliem un fotoattēliem. Tajos redzami 2012.gada rudenī uzņemti kadri ar šokējošiem apstākļiem sešās Latvijas kažokzvēru audzētavās - slimi dzīvnieki, miruši dzīvnieki būros kopā ar dzīviem, sasalis dzeramais ūdens, antisanitāri apstākļi, bojāti sprosti.

Pēc Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) inspektoru februārī veiktajām ārpuskārtas pārbaudēm visās Latvijas kažokzvēru audzētavās gan konstatēts, ka dzīvnieku labturības prasības tiek ievērotas, kā arī fermās nav konstatēti slimi un ievainoti kažokzvēri, kas varētu radīt aizdomas par laikus nesniegtu veterināru palīdzību.

Vasarā, kad kažokzvēru audzētavās ir liels dzīvnieku skaits un mazuļi tiek atšķirti no mātēm, PVD vēlreiz pārbaudīs audzētavas. Šajā laikā, kad dzīvnieku blīvums audzētavās palielinās, pastāv lielāks dzīvnieku savainošanās un saslimšanas risks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas