Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Nesankcionētu dronu lidojumu dēļ īslaicīgi apturēta gaisa satiksme Rīgas lidostā

Civilās aviācijas aģentūra (CAA) sākusi administratīvā pārkāpuma lietu par nesankcionētu bezpilota gaisa kuģu lidojumu, kura dēļ ceturtdien īslaicīgi tika apturēta gaisa satiksme uz un no starptautiskās lidostas Rīga, aģentūru LETA informēja CAA pārstāvis Aivis Vincevs.

CAA atgādina, ka tālvadības pilotiem, pirms lidojuma veikšanas, jāpārliecinās vai konkrētajā vietā nav gaisa telpas izmantošanas ierobežojumi.

Saskaņā ar CAA rīcībā esošo informāciju, VAS "Latvijas gaisa satiksme" (LGS) gaisa satiksmes vadības dispečers no gaisa kuģa pilota saņēma ziņojumu par bezpilota gaisa kuģiem jeb droniem, kuri pacēlušies trīs kilometru attālumā no lidostas zonā, kur šādi lidojumi nav atļauti. 

Drošības apsvērumu dēļ LGS gaisa satiksmes vadības dispečers saskaņā ar procedūru apturēja lidojumus, kā arī par notikušo informēja Valsts policiju un starptautisko lidostu "Rīga". Tā rezultātā uz 30 minūtēm tika apturēta gaisa satiksme uz un no starptautiskās lidostas "Rīga" un aizkavējās trīs gaisa kuģu nolaišanās un četru gaisa kuģu pacelšanās.

CAA ir uzsākusi administratīvā pārkāpuma lietu un aicina ikvienu, kam ir papildu informācija par šodien veiktajiem dronu lidojumiem lidostas tuvumā, sniegt informāciju, rakstot uz e-pastu: "[email protected]" vai zvanot pa tālruni 67830936.

Vincevs skaidro, ka par lidojuma veikšanu ar bezpilota gaisa kuģi gaisa telpas struktūras elementā bez atļaujas vai saskaņojuma vai sertificētu lidlauku tuvumā, neievērojot lidojuma attālumu no lidlauka vai pieļaujamo lidojuma augstumu, kā arī Latvijas gaisa telpā, neievērojot pieļaujamo lidojuma augstumu, piemēro brīdinājumu vai naudas sodu fiziskai personai no 150 līdz 1000 eiro, bet juridiskai personai - no 500 līdz 2500 eiro.

Arī Krimināllikumā par darbībām, kas radījušas traucējumus transporta darbā, ir paredzēta atbildība - brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods. Ja ar nodarījumu ir radītas smagas sekas, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem.

Ja fiziskas personas rīcība ir radījusi zaudējumus (apturēta lidostas darbība), cietušie civiltiesiskā kārtā var vērsties ar prasību pret personu par zaudējumu atlīdzināšanu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas