Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

NMPD mediķu plānotā protesta akcija tiek atlikta

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vadība ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Rīgas reģionālā centra arodorganizācijas valdi vienojās par protesta akcijas atlikšanu līdz nodokļu reformas likuma pieņemšanai, aģentūrai LETA sacīja NMPD direktore Sarmīte Villere.

Villere paskaidroja, ka šodien sarunu ceļā ar arodorganizācijas valdi tika panākta vienošanās par jebkādu protesta akciju atlikšanu līdz Saeimas balsojumam par nodokļu reformu un finanšu līdzekļiem nozarei.

"Jebkura akcija patlaban netiek apspriesta, un prasības netiek uzturētas," piebilda NMPD vadītāja.

Kā aģentūrai LETA papildināja arodorganizācijā, šodien sarunās tika atrasts kopsaucējs un protesta akcija tiek atlikta.

Arodorganizācija atsaucās arī Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) aicinājumam nākt pretim sabiedrībai, negrasoties paralizēt mediķu darbu.

Kā ziņots, arodorganizācija, solidarizējoties ar ģimenes ārstu pieteikto streiku, arī bija gatava rīkot protesta akciju no 1.augusta. Savukārt NMPD norādīja, ka tas aicinās arodorganizāciju "ļoti piesardzīgi un atbildīgi izvērtēt iespējamo protesta akciju".

"Veselības ministrija (VM) nav izrādījusi interesi uzsākt konstruktīvas sarunas ar arodorganizāciju, kā arī neuzskata par vajadzību atbildēt uz arodorganizācijas nosūtītajām vēstulēm," bija teikts arodorganizācijas paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem.

Viena no iespējamajām protesta akcijām, ko esot ierosinājuši arodorganizācijas biedri, paredzēja, ka ar 1.augustu ātrās palīdzības Rīgas reģionālā centra darbinieki "masveidā pāriet strādāt uz pusslodzi" - līdz 80 stundām mēnesī, toreiz norādīja organizācijas pārstāvis Rafaels Ciekurs.

Kā ziņots, iepriekš šī arodorganizācija paziņojusi, ka vērsīsies Satversmes tiesā, apstrīdot nesen pieņemtos grozījumus Ārstniecības likumā, kas paredz pakāpenisku atteikšanos no pagarinātā normālā darba laika.

Šovasar notiek vairākas mediķu protesta akcijas. No 1.jūlija Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības pārstāvji brīdinājuma akcijas veidā pārtraukuši strādāt pagarināto normālo darba laiku. Savukārt no 3.jūlija notiek ģimenes ārstu streiks, kurā piedalās vairāk nekā 600 ārsti.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas