Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

No GKR saraksta Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās startēs ducis skolu direktoru

No partijas Gods kalpot Rīgai (GKR) saraksta Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās startēs arī Rīgas 3.vidusskolas direktors Andris Priekulis un vairāku citi skolu vadītāji, liecina partijas šodien vēlēšanām iesniegtais kandidātu saraksts.

Tāpat no GKR uz galvaspilsētas domi kandidē Rīgas Klasiskās ģimnāzijas direktors Romans Alijevs, Rīgas Zolitūdes ģimnāzijas direktore Svetlana Semenko, Rīgas 64.vidusskolas direktors Ernests Sviklis, Rīgas Centra humanitārās vidusskolas direktore Ineta Rudzīte un Oskara Kalpaka Rīgas Tautas daiļamatu pamatskolas direktore Alla Štolcere.

No saraksta kandidēs arī Rīgas 88.vidusskolas direktore Ņina Labada, Rīgas Ukraiņu vidusskolas direktore Lidija Kravčenko, Rīgas 15.vidusskolas direktore Nataļja Kubasova, Rīgas 46.vidusskolas direktors Boriss Antonovs, Rīgas Futbola skolas direktors Vladimirs Žuks un Rīgas Raiņa vidusskolas direktors Juris Šmits.

LETA vēstīja, ka GKR šoreiz vēlēšanās startēs atsevišķi no ilggadējās partneres pašvaldībā partijas Saskaņa. Par savu mēra amata kandidātu izvēlējusies bijušo domes galvu Oļegu Burovu, kurš sarakstā startē ar pirmo numuru. Partijas vēlēšanu sarakstā ietverti 63 cilvēki - arī virkne bijušo domes deputātu, sportistu, uzņēmēju, kultūras nozares pārstāvju un jauniešu.

Salīdzinot ar iepriekš pieteikto sarakstu, tajā ir veiktas tikai minimālas izmaiņas, to faktiski saglabājot iepriekšējā versijā. Sarakstā ietverts marta beigās no amata atstādinātais pilsētas izpilddirektors Juris Radzēvičs, pāris nedēļas Rīgas mēra krēslā pabijušais Dainis Turlajs un infektoloģe Baiba Rozentāle. Sarakstā bija iekļauti arī Mihaila Čehova Rīgas Krievu drāmas teātra aktieris Jakovs Rafalsons, politiķis un mācītājs Ainārs Baštiks, veloaktīvists, iepriekš redzams Zaļās partijas aktīvists Viesturs Silenieks, Latvijas Universitātes profesore Ausma Cimdiņa un žurnāla Otkritij Gorod galvenā redaktore Tatjana Fasta.

Tāpat kandidātu sarakstā iekļauts vieglatlēts Staņislavs Olijars, bijušais Latvijas futbola izlases vārtsargs Aleksandrs Koļinko, Rīgas Futbola skolas direktors Vladimirs Žuks. Starp kandidātiem ir arī bijušais Pašvaldības policijas vadītājs Jānis Geduševs, Latvijas Alus brālības vadītājs Andrejs Šikors, bārmenis Andris Reizenbergs un citas personas.

Partija Gods kalpot Rīgai, tiekot ievēlētai galvaspilsētas domē, sola atjaunot Rīgas tiltus un pārbūvēt lielākās pilsētas ielas.

GKR pārliecināta, ka cilvēki atgriezīsies tādā Rīgā, kurā ir ērti dzīvot, strādāt un mācīties, tāpēc, viņuprāt, pilsētas attīstībai būtu jābūt pakārtotai Rīgas iedzīvotāju interesēm. GKR pārliecināta, ka dzīvei Rīgā jābūt drošai, sabiedriskajam transportam, mājoklim - ikvienam pieejamam, bet sociālajam atbalstam - taisnīgam. 

Partijas vīzija par Rīgu 2025.gadā paredz, ka Rīga būs kļuvusi par pilsētu, kurā ir labi un ērti dzīvot, strādāt, audzināt bērnus. Rīgai jābūt par pašvaldību, kas atbalsta uzņēmējdarbību un kurā ir gaidīti investori, norāda GKR.

GKR sola atjaunot Salu, Brasa, Augusta Deglava, Zemitāna, Vanšu un Gaisa tiltus, tajos nodrošinot vietu gājējiem un velosipēdistiem. Partija tāpat akcentē nepieciešamību pārbūvēt un atjaunot Rīgas galvenās ielas centrā un apkaimē, izremontēt piebraucamās ielas pie skolām un bērnudārziem, labiekārtot iekšpagalmus ar bērnu un sporta laukumiem, ierīkot autostāvvietas un velonovietnes iekšpagalmos, sakārtot lietusūdens kanalizāciju, ierīkot velojoslu visā Brīvības ielas garumā, kā arī atjaunot koku stādījumus Tērbatas, Brīvības, Matīsa ielās, Vienības gatvē un citviet.

Izglītības jomā partija sola nodrošināt skolotāju un bērnudārzu pedagogu algas ap 2000 eiro, bet skolu un bērnudārzu darbinieku algas - ap 1000 eiro, bērnudārzu auklītēm maksājot ap 1200 eiro. Visiem izglītības darbiniekiem tiktu nodrošināta veselības apdrošināšana, savukārt katram skolēnam - planšetdators.

Top komentāri

Edža
E
Kādi direktori, tāda izglītība, tāda arī visa mūsu mīļā valstiņa. Tā arī neviens netiek galā ar izglītības nozares mafiju
Latvju puika
L
Sadarbība ar krievu okupācijas režīma pārvaldi !?
latviskot skolas !
l
Tas būs liels solis uz priekšu sabiedrības integrēšanā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas