Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Nomaina valsts pārvaldes pakalpojumu portāla latvija.lv domēnu

No šodienas valsts pārvaldes pakalpojumu portāls latvija.lv pārcelts uz jaunu domēna adresi latvija.gov.lv, aģentūru LETA informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM).

Turpinās darboties arī saite "latvija.lv", nodrošinot lietotāja automātisku pāradresāciju un jauno adresi. Veicot portāla pilnveides pasākumus, tika veikta arī pāreja uz adresi "latvija.gov.lv".

Kā klāsta ministrija, tas esot bijis nepieciešams, "lai portāla lietotājam neradītu šaubas, ka viņš ir nonācis oficiālajā, valsts pārvaldes uzturētajā pakalpojumu portālā, kā arī būtu pārliecināts, ka informācijas un personas vai uzņēmuma datu apstrāde šajā portālā ir droša". Pēc ministrijas vārdiem, pievienotais domēns "gov.lv" liecina, ka tīmekļa vietne ir valsts resurss.

Ministrija sola, ka portāls piedzīvo tehnisko platformas maiņu, "lai nākotnē būtu ērtāks un saprotamāks iedzīvotājiem, gan arī ērtāks iestādēm savu e-pakalpojumu izvietošanā". Lietotājiem pakāpeniski 2023.gada laikā būšot pieejami vairāki jauninājumi, piemēram, izmaiņas dizainā, funkcionalitātē un pieejamība mobilajās ierīcēs.

Pašlaik jaunais dizains esot redzams sākumlapā, informatīvajās lapās, lietotāja darba vietā un e-adreses sarakstes sadaļā, esot uzlabota portāla pieejamība mobilajās iekārtās un veiktspēja, kā arī modernizētas izmantotās tehnoloģijas un iestādes modernizējušas 19 no portālā pieejamajiem e-pakalpojumiem.

Jaunajā sākumlapā nav dalījuma privātpersonās un uzņēmējos, vienlaikus jaunās portāla sadaļas darbojas paralēli ar vēl pārstrādē esošajām sadaļām - meklētāju, pakalpojumu katalogu, dzīves situācijām, e-pakalpojumu katalogu, pilnvarošanas funkcionalitāti un vēl aptuveni 90 nepārstrādātajiem, iestāžu veidotajiem e-pakalpojumiem, kuru dizains vēl tikšot modernizēts šī gada laikā.

Līdz 2023.gada augusta beigām tiek solīts izveidot jaunu sadaļu klienta darba vietā - e-paneli "Mani dati", kur tiks attēloti personai piederīgi dati no valsts reģistriem. Portāla uzlabošana tai skaitā tiek veiktai tādēļ, lai turpmāk tehniskos darbus būtu iespējams veikt, nepārtraucot portāla darbību.

Jaunā dizaina ieviešana visās portāla sadaļās un citu funkcionalitāšu uzlabošana notikšot pakāpeniski. Tādēļ portāla lietotāji ir aicināti sniegt atsauksmes par ieviestajiem pilnveidojumiem, kā arī sniegt ierosinājumus uzlabojumiem nākamajiem portāla pilnveides posmiem.

Valsts reģionālās attīstības aģentūras (VRAA) direktora vietnieks Elektroniskās pārvaldes jautājumos Edgars Cīrulis sola, ka līdz 2026.gadam portāls kļūs proaktīvāks un tiks atvieglota e-pakalpojumu izstrāde iestādēm, tādējādi radot priekšnosacījumus portāla ērtākai lietošanai un saturiskai pilnveidei. 

Paralēli portāla tehniskai attīstībai VRAA plāno paplašināt sadarbību ar citām publiskās pārvaldes iestādēm, veicinot noderīgu un ērtu e-pakalpojumu radīšanu un pieejamību portālā.

Kā aģentūru LETA informēja VARAM, pilnveidojumi izstrādāti ministrijas īstenotajā Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) projektā sadarbībā ar VRAA. Projekta 1.kārtā izstrādātās funkcionalitātes izmaksas ir 527 016 eiro ieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Kā ziņots, izmaiņas portālā tika ieviestas aizvadītajā nedēļas nogalē, tāpēc tas nebija pieejams lietotājiem. Pretēji iepriekš plānotajam, arī pirmdien līdz pusdienlaikam nebija izdevies atjaunot valsts pārvaldes pakalpojumu portāla "latvija.lv" darbību, kas tika skaidrots ar to, ka nepieciešams papildu laiks tehnisku jautājumu atrisināšanai. Dienas novakarē pakalpojumu pieejamība tika atjaunota.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas