Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Olšteins: Saeimā jāorganizē debates par enerģētiku

Lai veicinātu Latvijas Enerģētikas stratēģijas izstrādi, Saeimā ir nepieciešams organizēt enerģētikas debates, kurās politiskie spēki pārrunātu aktuālās un nākotnes enerģētikas prioritātes, paziņojumā medijiem norādīja Neatkarīgo deputātu grupas līderis Klāvs Olšteins.

"Līdzīgi kā ārlietu debates, arī enerģētikas debates būtu jāorganizē konsultējoties un sadarbojoties ar enerģētikas ekspertiem, tādējādi ne tikai pilveidojot valsts enerģētikas politiku, bet vienlaikus veicinot daudz intensīvāku darbu valsts nosprausto enerģētikas mērķu sasniegšanā," uzskata K.Olšteins.

Deputāts lūdzis Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisiju jau tuvākajā laikā sākt darbu pie Saeimas enerģētikas debašu organizēšanas.

Latvija ir apņēmusies jau līdz 2020. gadam panākt vismaz 40% atjaunojamo energoresursu īpatsvaru enerģijas gala patēriņā. Viņaprāt, lai virzītos uz zemākiem dabasgāzes un elektroenerģijas tarifiem, ir jādažādo Latvijas energoresursu piegāžu avoti, vienlaikus veicinot vietējo energoresursu izmantošanu, lai tādējādi panāktu Latvijas konkurences pieaugumu elektroenerģijas un dabasgāzes tirgū.

"Paaugstinoties mājokļu siltināšanas aktivitātei Eiropas Reģionālā attīstības fonda līdzfinansējuma līdzekļi jau nākamā gada sākumā, visticamāk būs izsmelti, tādēļ jau šobrīd ir jāmeklē jauni finansējuma avoti un risinājumi, lai veiksmīgi turpinātu daudzdzīvokļu mājokļu renovāciju un tādējādi paaugstinātu valsts un pašvaldības ēku energoefektivitāti," pauda K.Olšteins.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas