Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Pa CVK informatīvo tālruni līdz šim piezvanījuši vairāk nekā tūkstotis cilvēku

Kopš atklāts Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) informatīvais tālrunis, tuvojoties tautas nobalsošanai par oficiālu divvalodību Latvijā, saņemti jau vairāk nekā tūkstoš zvanu, informēja komisijas preses sekretāre Kristīne Bērziņa. Līdz 9.februārim tika saņemts 1212 zvanu.

Visvairāk jautājumu bijis par vēlēšanu iecirkņu darba laiku un atrašanās vietu, kā pieteikt balsošanu vēlētāja atrašanās vietā un kur iecirkņi iekārtoti ārvalstīs. Tāpat salīdzinoši daudz vēlētāju jautājuši par iecirkņa darba laiku referenduma dienā.

Jau ziņots, ka sestdien, 18.februārī, notiks tautas nobalsošana par Satversmes grozījumiem. Tie paredz mainīt Satversmes 4., 18., 21., 101. un 104. pantu, iekļaujot tajos nosacījumu par krievu valodu kā otru valsts valodu, nosakot, ka arī pašvaldībās darba valodas ir latviešu un krievu valoda un ikvienam ir tiesības saņemt informāciju latviešu un krievu valodā.

Tautas nobalsošanas zīmē būs jautājums "Vai jūs esat par likumprojekta "Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē" pieņemšanu, kas paredz krievu valodai noteikt otras valsts valodas statusu?". Iespējamie atbilžu varianti ir "Par" un "Pret".

Vēlēšanu iecirkņu darba laiks tautas nobalsošanas dienā būs no plkst.7 līdz 22. Vēlētājiem, kuri veselības stāvokļa dēļ nevarēs nobalsot vēlēšanu iecirknī, būs iespēja pieteikt balsošanu savā atrašanās vietā. Balsošanai atrašanās vietā varēs pieteikties līdz 18.februārim. Tautas nobalsošana tiks organizēta arī ārvalstīs, kur balsot varēs vēlēšanu iecirkņos vai pa pastu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas