Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Pacienta tuvinieces nodara miesas bojājumus Austrumu slimnīcas ārstei

Kāda pacienta tuviniece, nepiekrītot ārstu konsīlija lēmumam par pacienta smadzeņu nāvi, nodarījusi miesas bojājumus Austrumu slimnīcas intensīvās terapijas ārstei, kura pati ievietota slimnīcā.

Austrumu slimnīcas pārstāve Ilga Namniece aģentūru LETA informēja, ka pacients ārstniecības iestādē tika nogādāts jau pēc ilgstošiem reanimācijas pasākumiem. Viņam tika turpināti ārstniecības pasākumi un pēc tam veikti visi normatīvajā regulējumā noteiktie diagnostiskie izmeklējumi un ārstu konsīliji, tai skaitā smadzeņu nāves protokola uzsākšanai.

Izrādot agresīvu nepiekrišanu šim ārstu konsīlija lēmumam, pacienta tuvinieces dažādos veidos traucējušas intensīvās terapijas klīnikas darbu, bet galarezultātā viena no viņām uzbrukusi ārstei. Mediķei nodarīti miesas bojājumus un noteikta darba nespēja, bet naktī uz pirmdienu ārstei kļuvis sliktāk un viņa nogādāta slimnīcā.

Gadījumi, kad pacienti izrāda agresiju pret slimnīcas ārstniecības un aprūpes personālu vai citiem darbiniekiem, nav retums, bet miesas bojājumu nodarīšana ārstam, kas veic savus darba pienākumus, uzskatāma par ārkārtēju situāciju, atzīst Namniece. Uz slimnīcu izsaukti arī Valsts policijas darbinieki.

Latvijas Ārstu biedrības prezidente Ilze Aizsilniece aģentūrai LETA norādīja, ka šādos konfliktos vainojama zemā veselībpratība Latvijā, tādēļ cilvēki ir plašāk jāizglīto. 

Viņa arī uzskata, ka slimnīcās, īpaši šāda tipa nodaļā kā intensīvā terapija, ir vajadzīgs psihologa atbalsts gan pacientiem, gan ārstiem, un psihologs varētu arī nodrošināt mediācijas procesu. 

"Ir laiks sākt domāt par pacientu un ārstu attiecībām, to uzlabošanu, pilnveidošanu un atbalstu abām pusēm," uzsver Aizsilniece.

pievienotas pēdējās trīs rindkopas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas