Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Pagaidām tikai ceturtā daļa slimnīcu noslēgusi līgumus ar valsti par finansējumu

Slimnīcām līgumi par stacionāro un sekundāro ambulatoro veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu jānoslēdz līdz februāra beigām. Patlaban to ir izdarījušas desmit no 39 slimnīcām, pastāstīja Nacionālā veselības dienesta (NVD) pārstāve Laura Lapiņa.

Lapiņa norādīja, ka NVD "aktīvi sadarbojas" ar Latvijas Slimnīcu biedrību šajā jautājumā un biedrība sniegs savus aprēķinus un pamatojumu tam, ka tarifus nepieciešams pārskatīt.

Savukārt Slimnīcu biedrības vadītājs Jevgēnijs Kalējs sacījis, ka iepriekš pieņemtais lēmums neparakstīt slimnīcām piedāvātos līguma projektus joprojām ir spēkā. Kalējs arī skaidrojis, ka līgumus parakstījušas tās slimnīcas, kurām plānotais pacientu skaits šim gadam nav samazināts.

Ka ziņots, piedāvātie līguma projekta finansēšanas nosacījumi nav pieņemami, jo noteiktie veselības aprūpes tarifi par viena pacienta ārstēšanu nav pamatoti ar faktiskajām izmaksām, iepriekš savā paziņojumā norādījusi Latvijas Slimnīcu biedrība. Plānotais ārstējamo pacientu skaits neatbilst 2011.gadā ārstniecības iestādēs faktiski ārstētajam pacientu skaitam un neatspoguļo patieso nepieciešamību pēc stacionārajiem neatliekamās medicīniskās palīdzības pakalpojumiem.

Savukārt veselības ministre Ingrīda Circene (V) iepriekš Latvijas Televīzijas raidījumā 100.pants atzina, ka tarifi par medicīniskajiem pakalpojumiem būs jāpārskata, jo 115 lati par terapeitiskajiem pakalpojumiem vienam cilvēkam ir nepietiekami.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas