Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Pandēmija ietekmējusi atvaļinājuma plānus

Covid-19 pandēmijas dēļ ieviestā ārkārtējā situācija un ar to saistītie ierobežojumi ietekmējuši un mainījuši atvaļinājuma plānus gandrīz pusei jeb 49% strādājošo cilvēku. Tas konstatēts interneta personāla atlases uzņēmuma CV-Online Latvia aptaujā. Būtiski – salīdzinot ar pērno gadu, par 28% – pieaudzis to strādājošo cilvēku skaits, kuri savu atvaļinājumu šogad jau ir pavadījuši vai plāno pavadīt Latvijā.

Visbiežāk cilvēki mainījuši un pārskatījuši gan atvaļinājuma periodu, gan tā galamērķi, bet katrs ceturtais jeb 25%, kurus pēdējos mēnešos ir skārušas atvaļinājuma izmaiņas, norāda, ka atvaļinājumu nācies pilnībā atcelt. Vēl 6% respondentu pēdējo mēnešu laikā ir bijuši bezalgas atvaļinājumā. 

Vairums izmaiņu šīgada atvaļinājuma plānos ir bijušas vidējā un zemākā līmeņa vadītājiem, speciālistiem un asistējošo profesionālo pozīciju darbiniekiem. Izmaiņas bijušas arī tādās nozarēs kā finanses un grāmatvedība, tūrisms un sabiedriskā ēdināšana, kultūra un sports, pakalpojumi, mediji un sabiedriskās attiecības, kā arī medicīnā strādājošajiem cilvēkiem.

Vairāk nekā 32% darba ņēmēju līdz jūlija mēnesim jau ir bijuši atvaļinājumā, 51% to vēl iecerējuši izmantot līdz gada beigām, savukārt 17% strādājošo atzīst, ka šogad atvaļinājumu izmantot neplāno.

Aptauja arī rāda, ka atvaļinājuma laikā vismaz kādu no darba uzdevumiem šogad ir veikuši 42% aptaujāto darba ņēmēju. Visbiežāk respondenti norāda, ka atvaļinājuma laikā atbildējuši uz telefona zvaniem ar darbu saistītos jautājumos (to uzsvēruši 15% aptaujāto), vismaz reizi atvaļinājuma laikā atgriezušies darbā, lai veiktu kādu uzdevumu (to norādījuši 13% respondentu), vismaz reizi strādājuši ar datoru darba vajadzībām (to akcentējuši 11%), bet 3% atzīst, ka atvaļinājumu nācies pārtraukt un atgriezties darbā.

Atgriežoties no atvaļinājuma, gandrīz katrs piektais jeb 19% darba ņēmēju apgalvo, ka nejūtas atpūtušies, un tas ir par pāris procentiem vairāk nekā līdzīgā CV-Online Latvia aptaujā pirms gada. Puse strādājošo atzīst, ka pēc atvaļinājuma jūtas daļēji atpūtušies, bet 30% pēc atvaļinājuma jūtas pilnībā atguvuši spēkus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas