Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

papildināta - Āboltiņa: Nevar būt tā, ka cilvēks ar 100 miljoniem vienkārši pazūd

Jautāta, vai tas nozīmē, ka šāda komisija varētu neuzsākt darbu, S.Āboltiņa teica: "Es domāju, ka visdrīzāk nē. (..) Tā jēga un doma ir pareiza - pārbaudīt, vai nav politiska iesaiste un cik liela ir politiķu atbildība. Izmeklēšanas komisija ir, bet tai nav šo metožu un instrumentu, lai varētu veikt reālu izmeklēšanu krimināltiesiskā jeb juridiskā izpratnē."
"Šobrīd mēs redzam, ka [Latvijas Krājbankas] līdzīpašnieks [Krievijas uzņēmējs Vladimirs Antonovs] ar simts miljoniem ir vienkārši pazudis. Mēs dzīvojam 21.gadsimtā un zinām, ka cilvēks nevar tā vienkārši pazust. Ir robežas, ir uzraudzība, dažādas šīs lietas, kas pret negodīgām rīcībām aizsargā," trešdien pārraidē Dienas Rīts sacīja Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (Vienotība).

"Ir ļoti svarīgi, lai Latvijas iedzīvotāji uzticētos arī savas valsts finanšu sistēmai," uzsvēra S.Āboltiņa un atgādināja, ka "vismaz tie, kuriem ir noguldījumi līdz 100 000 eiro, var justies droši". "To ir apstiprinājuši visi, to paredz likums, šī nauda ir un tā tiks izmaksāta. Bet pats fakts, ka ir šāda nesaimnieciska rīcība, tās acīmredzot ir kādas kļūdas uzraugošajā sistēmā vai tiesībsargājošo iestāžu darbībā. Jo mēs šobrīd redzam, ka bankas īpašnieks ar 100 miljoniem ir vienkārši pazudis. Mēs dzīvojam 21.gadsimtā, mēs zinām, ka cilvēks nevar pazust vienkārši tā. Ir robežas, ir uzraudzība, dažādas šīs lietas, kas pret tādām neogdīgām rīcībām aizsargā," sacīja S.Āboltiņa.

Viņa norādīja, ka FKTK ir viena no neatkarīgajām institūcijām, kura ļoti aizstāv savu neatkarību. S.Āboltiņa sacīja, ka krīzes laikā, kad tika spriests par algu samazināšanu, šī bija viena no tām iestādēm, kurā tika nolemts, ka algām ķerties klāt nevar, lai nosargātu šīs iestādes profesionāļus un viņu augsto kvalifikāciju, "ka viņi šīs bankas pārbauda". S.Āboltiņa pauda cerību, ka FKTK priekšsēdētāja Irēna Krūmane nāks klajā ar detalizētiem izskaidrojumiem, kāpēc tā noticis ar Latvijas Krājbanku.

S.Āboltiņa atzina, ka FKTK vadītāja jau drīzumā varētu tikt aicināta uz tikšanos parlamentā. Uz norādi, ka ir arī Parlamentārās izmeklēšanas komisija, S.Āboltiņa teica: "Jā, ir, tās nosaka Satversme, bet visā līdzšinējā Latvijas vēsturē šādu komisiju izveide diemžēl bijusi neveikismīga, jo šai komisijai ir politiskas funkcijas, nevis izmeklēšanas iestāžu funkcijas."

(Pievienotas fotogrāfijas) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas