Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

papildināts (00:12) - Spēcīgākais vējš fiksēts Liepājā

Līdz sestdienas plkst. 23 vējš joprojām spēcīgākais ir bijis Liepājā (ostā 22 m/s, pilsētā 19 m/s), kā arī Rucavā - 18 m/s, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Citviet Kurzemē vēja spēks pagaidām nav pārsniedzis 15-17 m/s, pārējā teritorijas daļā 11-15 m/s. Salīdzinoši spēcīgākas vēja brāzmas ir reģistrētas Baltijas jūrā, Gotlandes salas dienvidu daļā, kur Hoburgā vējš brāzmās sasniedz 25 m/s. 

Ap pusnakti apgrūtināta braukšana pa valsts galvenajiem autoceļiem ir visā Latvijas teritorijā, izņemot A9 šosejas (Rīga - Liepāja) posmu no Bikstiem līdz Liepājai, kā arī A10 (Rīga - Ventspils) šosejas posmu no Strazdes līdz Ventspilij. Tāpat apmierinoši braukšanas apstākļi ir ceļa A11 posmā no Liepājas līdz Lietuvas robežai.

Iepriekš prognozēts, ka naktī uz svētdienu Kurzemē vēja ātrums brāzmās pastiprināsies līdz 20-25 m/s, rietumu piekrastē - līdz 27-32 m/s. Spēcīgākās rietumu vēja brāzmas trieksies pret Dienvidkurzemes piekrasti - pret Liepāju, kā arī Nīcas un Rucavas novadu. Svētdienas pēcpusdienā vēja spēks Kurzemē sāks mazināties.

Pārējā Latvijā gan naktī, gan dienā gaidāmas rietumu, dienvidrietumu vēja brāzmas līdz 17-22 m/s, dienas otrajā pusē Vidzemes piekrastē iespējamas brāzmas līdz 26 m/s.

Svētdien būs pārsvarā apmācies laiks, palaikam gaidāms lietus un sniegputenis, vietām snigs stipri. Gaisa temperatūra būs -1..+4 grādi.

Rīgā sestdienas vakarā gaidāms stiprs sniegputenis un dienvidaustrumu vēja brāzmas līdz 17 m/s. Svētdien palaikam līs un snigs, pūtīs rietumu, dienvidrietumu vējš ar brāzmām līdz aptuveni 20 m/s. Gaisa temperatūra būs +2 grādi.

Ūdens līmenis Rīgā un citviet Vidzemes piekrastē, kā arī Rīgas līcī ietekošo upju grīvās svētdien pakāpsies vairāk nekā metru virs normas, tādēļ iespējama zemāko vietu applūšana.

Papildināta visa ziņa


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas