Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

papildināts (16:02) - Dzintars: Notiekošais Ukrainā lien pie mums

Pašreizējie notikumi Ukrainā var draudēt arī Latvijai, sestdien nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (NA) kongresa atklāšanā sacīja viens no politiskā spēka līderiem Raivis Dzintars. 

NA sestdien pulcējās kongresā, kurā pieņemts lēmums par apvienošanos vienā politiskā partijā.

"Ukrainas šodiena viltīgi lien pie mums arī Latvijā. Mums ir laimējies, ka atšķirībā no ukraiņiem mēs vēl šobrīd esam savās pozīcijās. Novājināti, ar iedragātu ticību, daudzi noguruši, arī vīlušies, bet... mēs vēl esam savā valstī. Vēl nevaram iedomāties ainu, kad mūsu bērnus vai mazbērnus šeit varas sargi spārdītu guļošus par to, ka pauduši vēlmi pēc latviskas Latvijas. Taču šī Ukrainas nākotne pie mums lien," brīdināja Dzintars.

Viņš sacīja, ka ukraiņu vēlme "atkratīties no Krievijas apskāvieniem" izvedusi cilvēkus ielās līdzīgi kā savulaik Latvijā. "Valstī krievu valodai jau oficiālais statuss. Cilvēkus, kas sauc pēc ukraiņu pašapziņas, līdz asinīm un smagiem miesas bojājumiem dauza ar stekiem un spārda ar zābakiem. Lai kā mēs gribētu ticēt, ka visām pasakām ir laimīgas beigas, mēs nezinām, kādas tās būs Ukrainā."

Dzintars brīdināja, ka Ukrainā notiekošais Latvijai tuvojas, "nežvadzinot ieročus un bez skaļiem krievu maršiem, bet pērkot cilvēkus ar sabiedriskā transporta biļetēm, graujot ticību latviešu spējai pašiem pārvaldīt savu valsti, stiprinot mafiozu aizmuguri Krievijas politiskai filiālei Saskaņas centrs un meklējot pērkamus nodevējus citu partiju vidū".

"Līgo svētki krastmalā ir kā siers peļu slazdā. Lienošā taktika strādā pēc principa jo lielāki un ciniskāki būs meli, jo grūtāk tiem neticēt," uzsvēra NA līderis, kuram nav ne mazāko šaubu, ka mūsdienu Krievijas ilgtermiņa mērķis ir atjaunot agrāko impēriju.

Dzintars kongresa atklāšanas uzrunā pieminēja vairākas NA prioritātes - demogrāfiju, valstisko audzināšanu, valsts valodas stiprināšana, rūpes par vienkāršo iedzīvotāju u.c. "Latvijas palikšana pašu rokās ir atkarīga no tā, vai valdība kopumā spēs piedāvāt tautai saprotamus mērķus un pārliecību, ka šie mērķi ir patiesi. Mēs esam atkarīgi ne tikai no sava darba un veikuma, bet arī no tiem, ar ko kopa strādājam."

NA līderis uzsvēra, ka  nākamās Saeimas vēlēšanas būs izšķirošas. "Mūsu uzdevums ir nākamajā Saeimā kļūt par valdošo partiju. Tas prasīs smagu darbu, izturību, bet neko mazāk gribēt no nākamajām vēlēšanām mēs vienkārši nedrīkstam."

LETA vēsta, ka NA biedri pieņēma vairākus lēmumus, lai Visu Latvijai! un Tēvzemei un brīvībai varētu apvienoties vienā politiskā partijā.

Nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš uzsvēra, ka, apvienojoties vienā politiskajā spēkā, līdzšinējais nacionālās apvienības nosaukums tiks saglabāts arī jaunajai partijai.

TB/LNNK ir nacionāli konservatīva politiska organizācija, kas izveidota 1997.gadā, apvienojoties politiskajai apvienībai Tēvzemei un brīvībai un Latvijas Nacionālās neatkarības kustībai. Partijas programmā uzsvērts, ka Latvijas valsts pastāvēšanas jēga ir latviešu tautas interešu aizstāvība un šo mērķu sasniegšana ir cieši saistīta ar ekonomisku un sociālu priekšnoteikumu izpildi.

Partija Visu Latvijai! ir nacionāli konservatīva politiska organizācija, kuras pamatmērķis ir Latvijas kā nacionālas, tiesiskas un pārtikušas valsts attīstība. Tās galvenā vērtība ir latviešu tauta, tās garīgais mantojums, intereses un tiesības būt saimniekiem savā valstī.

Abas partijas 2010.gadā konsolidējās vienā organizācijā un sāka kopīgu darbību zem vienota nosaukuma - nacionālā apvienība. Nacionālās apvienības starts 10.Saeimas vēlēšanās rezultējās ar astoņu deputātu vietām Saeimā, savukārt ārkārtas 11.Saeimas vēlēšanās tautas uzticību izpelnījās 14 apvienības deputāti. Šogad Rīgas domes vēlēšanās apvienotais politiskais spēks piedalījās pirmo reizi un guva 12 no 60 vietām Rīgas domē, kas patlaban ir otra lielākā frakcija, un tā strādā opozīcijā.

(Papildināta no 8.rindkopas.)  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas