Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

papildināts ar FOTO (17:02) - Vētrā cietusi arī Rīgas Sv.Pāvila baznīca

Pagājušajā diennaktī Latvijā piedzīvotajā vētrā cietusi arī Rīgas Svētā Pāvila evaņģēliski luteriskā baznīcas tornis – tam vienā pusē "nopūsts" skārds aptuveni 15 kvadrātmetru platībā, portālam Diena.lv pastāstīja baznīcas apsaimniekotājs un draudzes pārstāvis Normunds Zvaigzne.

Vienā torņa plaknē skārdu vētras spēks nopūtis pilnībā un viena skārda loksne vēl karājoties "mata galā". Zvaigzne stāsta, ka attiecīgā vieta norobežota, jo vēja dēļ pagaidām arī ugunsdzēsēji tik augstu kāpt un loksni nocelt lejā nevarot. Zem skārda esošais dēļu segums nav cietis.

Cietuši arī divi baznīcas pulksteņi – viens palicis bez minūšu rādītāja, otra rādītājs nevar pārvarēt plkst.6 robežu. 

Zvaigzne gan piebilst, ka baznīcas ikdienu postījumi neesot ietekmējuši, jo otrdienās nav īpaši daudz aktivitāšu. Vienīgi vietējiem patlaban ierobežotas pastaigas iespējas ap baznīcu.

Ar bojājumiem baznīcas apsaimniekotājs saviem spēkiem galā netikšot un būs jāmeklē attiecīgā aroda pratēji. 

Zvaigzne otrdien ticies ar apdrošināšanas pārstāvjiem, bet pagaidām aptuvenais zaudējumu apmērs nav zināms. Viņš skaidro, ka lielākie izdevumu būs tieši par jumiķu darbu, jo tornis ir aptuveni 40 metrus augsts un jumts stāvs, tādējādi darbu padarot gana sarežģītu. Savukārt pulksteņa savešanai kārtībā, iespējams, būs jāsauc pat meistari no ārzemēm. 

Vairākas apdrošināšanas kompānijas portālu Diena.lv arī informēja, ka aizvadītās vētras dēļ saskaras ar ievērojami lielāku klientu interesi par iespējām saņemt apdrošināšanas atlīdzību. Apdrošināšanas sabiedrība BALTA otrdien saņem daudzus atlīdzību pieteikumus par nodarītajiem postījumiem - līdz šim saņemti jau 78 pieteikumi par zaudējumiem automašīnām vai īpašumam visā Latvijā. To atlīdzināšanai pašlaik rezervēti 62 000 lati. Arī Gjensidige Baltic saņēmusi jau 15 pieteikumus par vētras radītiem postījumiem. Visbiežāk pieteikumi bija par vētras laikā izsistiem logiem, norautiem māju, verandu vai piebūvju jumtiem, kā arī kritušo koku radītiem īpašuma bojājumiem.

Arī apdrošināšanas kompānija ERGO otrdien saņēmusi vairākus zaudējumu pieteikumus par vētras radītajiem postījumiem. Apdrošināšanas kompānija prognozē, ka pieteikumu skaits tuvākajās dienās palielināsies, jo daudzviet Latvijā bija traucēta elektrības padeve un cietušajiem nav iespējams ziņot par nodarītajiem postījumiem.

Visvairāk īpašuma apdrošināšanas zaudējumu pieteikumu par vētras radītajiem postījumiem saņemti no klientiem, kuru īpašumi atrodas Rīgas un Kurzemes reģionos – Skrundā, Ķekavā, Ādažos, Garkalnē. Pārsvarā apdrošināšanas atlīdzības tiek prasītas par spēcīgā vēja bojātiem jumtu segumiem un lūstošu koku radītiem postījumiem īpašumiem. Apdrošinātājs saņēmis arī vairākus KASKO klientu pieteikumus, starp kuriem ir zaudējumu pieteikums par vētras nodarītiem zaudējumiem klienta transportlīdzeklim Dānijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas