Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Par Latvijas valsts ceļu valdes priekšsēdētāju kļuvis Mārtiņš Lazdovskis

Satiksmes ministrija (SM) par VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) valdes priekšsēdētāju iecēlusi uzņēmuma valdes locekli Mārtiņu Lazdovki, aģentūrai LETA pavēstīja SM Komunikācijas nodaļā.

Lazdovskis valdes priekšsēdētāja amatā uz laiku tika iecelts jau šā gada maijā. Izmaiņas toreiz valdē notika līdz ar līdzšinējā priekšsēdētāja Jāņa Langes kļūšanu par Rīgas pašvaldības izpilddirektoru.

Kā pastāvīgais valdes priekšsēdētājs Lazdovskis savus pienākumus sācis pildīt piektdien.

Pēc ministrijā sniegtās informācijas, kopumā atklātajā konkursā uz LVC priekšsēdētāja amatu piedalījās 14 pretendenti.

Izvērtējot kandidātus atbilstoši izvirzītajiem vērtēšanas kritērijiem, Nominācijas komisija lēma LVC valdes priekšsēdētāja amatam virzīt Lazdovski, kurš konkursā bija ieguvis lielāko punktu skaitu.

Lazdovskim ir vairāk nekā desmit gadu ilga pieredze darbā vadošos amatos. Kopš 2015.gada viņš ieņem valdes locekļa amatu LVC. Lazdovskim ir Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātē iegūts maģistra grāds ekonomikā.

Konkurss tika organizēts trīs kārtās, vērtējot kandidātu zināšanas un pieredzi uzņēmuma finanšu vadībā, iekšējā audita un kvalitātes vadībā, risku vadībā un personāla vadībā, valsts autoceļu tīkla pārvaldīšanā un kapitālsabiedrības korporatīvajā pārvaldībā, kā arī svešvalodu zināšanas.

Pēc dokumentu izvērtēšanas pirmajā kārtā, atlases otrajai kārtai tika izvirzīti četri pretendenti. Otrajā kārtā tika pārbaudīta kandidātu motivācija, profesionālās zināšanas un kompetences. Atlases trešajā kārtā pretendenti prezentēja savu redzējumu par LVC attīstības virzieniem tuvākajos piecos gados.

Nominācijas komisiju vadīja SM Autoceļu infrastruktūras departamenta direktors Tālivaldis Vectirāns, bet komisijas locekļi bija SM Juridiskā departamenta direktore Liene Priedīte-Kancēviča, SM Valsts kapitāla daļu pārvaldības departamenta direktore Inguna Strautmane, Pārresoru koordinācijas centra Kapitālsabiedrību pārvaldības nodaļas konsultante Kristīne Priede, neatkarīgais eksperts, biedrības "Latvijas Būvinženieru savienība" valdes loceklis, Būvmateriālu ražotāju asociācijas izpilddirektors Leonīds Jākobsons, kā arī neatkarīgais eksperts, akciju sabiedrības "A.C.B." vadības tehniskais konsultants Dzintars Pomers

Lai nodrošinātu profesionālu kandidātu atlases un izvērtēšanas procesu tika piesaistīta personāla atlases kompānija SIA "Fontes Executive Search".

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Lazdovskis ilgstošo strādā valsts pārvaldē. Viņš cita starpā bijis Lauku atbalsta dienesta direktora vietnieks, Valsts Zemes dienesta ģenerāldirektors, Tieslietu ministrijas valsts sekretārs, Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs. LVC valdes locekļa amatu Lazdovskis ieņem kopš 2015.gada.

LVC izveidota 2004.gada nogalē un pieder valstij. Uzņēmums pārvalda valsts autoceļu tīklu, administrē valsts autoceļu tīkla finansējumu un organizē iepirkumus valsts vajadzībām. LVC pārvalda vairāk nekā 20 000 kilometru valsts autoceļu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas