Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Par Rīgas ūdens padomes priekšsēdētāju ievēlēts LDz vadītājs Kleinbergs

Šodien SIA Rīgas ūdens padomes sēdē par uzņēmuma padomes priekšsēdētāju tika ievēlēts VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) valdes priekšsēdētājs Māris Kleinbergs, informēja uzņēmums.

Iepriekš, 8.septembrī, Rīgas ūdens dalībnieku sapulce no jauna izveidotajā uzņēmuma padomē ievēlēja AS SEB atklātais pensiju fonds valdes priekšsēdētāju Daci Ljusu un Kleinbergu.

Savukārt 19.janvārī tika ievēlēts arī trešais padomes loceklis - par to kļuva Rīgas Tehniskās universitātes zinātņu prorektors, akadēmiķis Tālis Juhna. 

Līdz ar to padome varēja sākt darboties pilnā sastāvā.

LETA jau ziņoja, ka izsludināts arī konkurss uz Rīgas ūdens divu valdes locekļu amata vietām, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā Latvijas Vēstnesis.

Konkurss izsludināts uz valdes locekļa amatu ar kompetenci Rīgas ūdens stratēģijas izstrādes un ieviešanas jomā, korporatīvās pārvaldības jomā, finanšu vadības jomā, risku vadības un iekšējās kontroles sistēmas jomā, kā arī uz valdes locekļa amatu ar kompetenci sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu nodrošināšanas jomā, ūdensvada un kanalizācijas tīklu un inženierbūvju uzturēšanas jomā un kompānijas drošības vadības jomā.

Rīgas ūdens valdes locekļiem atlīdzība paredzēta līdz 5524 eiro mēnesī.

Pieteikties amatiem iespējams līdz 2021.gada 25.janvārim.

Amatu kandidātiem prasītas valsts valodas zināšanas C1 līmenī un vēl vismaz vienas Eiropas Savienības oficiālās valodas zināšanas valdes locekļa uzdevumu profesionālai izpildei nepieciešamajā apmērā (angļu valodas zināšanas tiks uzskatītas par priekšrocību), augstākā izglītība, kas nodrošina nepieciešamo zināšanu un kompetenču kopumu, lai profesionāli pildītu kompānijas valdes locekļa pienākumus, kā arī darba pieredze un izpratne par kompānijas darbības jomu un regulācijas vidi, kas nodrošina nepieciešamo iemaņu un zināšanu kopumu, lai profesionāli pildītu valdes locekļa uzdevumus konkrētajā amatā.

Tāpat prasīta nevainojama reputācija, kā arī atbilstība kompānijas padomes noteiktajām kompetencēm, kas ir nepieciešamas valdes locekļu pienākumu pildīšanai.

Valdes loceklim ar kompetenci stratēģijas izstrādes un ieviešanas jomā, korporatīvās pārvaldības jomā, finanšu vadības jomā, risku vadības un iekšējās kontroles sistēmas jomā papildus obligātajām minimālajām prasībām pēdējo 10 gadu laikā prasīta arī vismaz triju gadu darba pieredze biznesa stratēģiju izstrādē vai ieviešanā, korporatīvās pārvaldības jautājumos un pārmaiņu vadībā, finanšu vadības jautājumos, risku pārvaldībā un iekšējās kontroles sistēmas jautājumos.

Savukārt valdes loceklim ar kompetenci sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu nodrošināšanas jomā, ūdensvada un kanalizācijas tīklu un inženierbūvju uzturēšanas jomā, kā arī kompānijas drošības vadības jomā papildus prasīts, lai pēdējo 10 gadu laikā būtu vismaz triju gadu darba pieredze komunālo pakalpojumu nodrošināšanas un/vai inženierbūvju uzturēšanas jomā, kā arī izpratne par jautājumiem, kas saistīti ar minētajām darbības jomām.

Rīgas ūdens valdes locekļu amatu kandidātu nominēšanas komisijā darbojas Rīgas domes izpilddirektora vietnieka pienākumu izpildītāja Rita Logina, Pārresoru koordinācijas centra Kapitālsabiedrību pārvaldības nodaļas juriskonsulte Ilze Grīnberga, Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Līga Meņģelsone un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes locekle Katrīna Zariņa. Komisiju vada Rīgas ūdens padomes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs, padomes loceklis Kleinbergs.

Iepriekš Rīgas ūdens valdes priekšsēdētāja bija Dagnija Kalniņa, taču viņas pilnvaru termiņš šomēnes beidzās. Tāpat kompānijas valdē strādā Normunds Zvaunis, kuram arī pilnvaru termiņš beidzās, un Krišjānis Krūmiņš, kuram pilnvaru termiņš beigsies 2022.gada 8.jūlijā.

Kā aģentūra LETA noskaidroja Rīgas domē, Rīgas ūdens padomes uzdevums ir ievēlēt un arī atsaukt valdes priekšsēdētāju un valdes locekļus.

Ņemot vērā, ka līdz valdes locekļu pilnvaru beigām jaunos amata kandidātus nebūs iespējams nominēt, padomei, saskaņā ar Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumu, jāieceļ pagaidu valdes locekļi.

Saskaņā ar "Rīgas ūdens" padomes sniegto informāciju, ir noslēgti līgumi par pienākumu veikšanu ar diviem minētajiem valdes locekļiem līdz brīdim, kad padome ievēlēs nominācijas procesa rezultātā izvirzītos kandidātus.

2020.gada deviņos mēnešos Rīgas ūdens apgrozījums bija 41,438 miljonu eiro apmērā, kas ir par 5,1% mazāk nekā 2019.gada deviņos mēnešos, bet kompānijas peļņa samazinājās par 22,2% un bija 6,126 miljoni eiro.

Kompānija Rīgas ūdens reģistrēta 1991.gadā un nodarbojas ar ūdensapgādes un kanalizācijas, notekūdeņu savākšanas, novadīšanas un attīrīšanas organizēšana pašvaldības iedzīvotājiem. Uzņēmums pieder Rīgas pilsētas pašvaldībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas