Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Par amatpersonas deklarācijas laicīgu neiesniegšanu piemēro 100 latu sodu

Valsts ieņēmumu dienests (VID) kādai Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes amatpersonai piemērojis 100 latu naudas sodu par valsts amatpersonas deklarācijas neiesniegšanu noteiktajā termiņā.

Šī ir lielākā soda naudas summa, kas piemērota amatpersonām par pārkāpumiem deklarāciju iesniegšanā, kopš VID pagājušajā gadā sāka publicēt amatpersonu pārkāpumus.

Sods par šādu pārkāpumu var būt līdz pat 250 latiem, un par tā apmēru VID lemj katrā gadījumā atsevišķi, aģentūru LETA informēja VID Sabiedrisko attiecību daļā. Soda nauda tiek piemērota, izvērtējot konkrēto pārkāpumu un ņemot vērā gan pārkāpuma raksturu, gan pārkāpēja attieksmi pret to. Tas nozīmē, ka par vienu un to pašu pārkāpumu var tikt piemēroti dažādi naudas soda apmēri.

Informācija VID mājaslapā liecina, ka pērn un šogad par šāda veida pārkāpumiem soda nauda bijusi gan 10 latu, gan 20 latu, gan arī 30 latu. Lielākas soda naudas piemērotas, ja bijuši pieļauti vairāki pārkāpumi vienlaicīgi, piemēram, deklarācijā norādītas nepatiesas ziņas, nav ievērota deklarācijas aizpildīšanas kārtība - par šādiem pārkāpumiem VID piemēroja pat 40 un 60 latu sodus. Citkārt amatpersonas tikušas tikai mutiski brīdinātas. Mazākais nauda sods bijis kādai pašvaldības sociālā dienesta darbiniecei, kurai par parādsaistību nenorādīšanu deklarācijā piemērots piecu latu naudas sods.

Kopumā pagājušā gada laikā VID reģistrējis 300 pārkāpumus saistībā ar deklarāciju aizpildīšanu un iesniegšanu. Par izdarītajiem pārkāpumiem kopumā piemēroti naudas sodi 6740 latu apmērā.

Visbiežāk amatpersonas nav laikus iesniegušas amatpersonas deklarāciju - par šo pārkāpumu izskatītas 183 administratīvā pārkāpuma lietas, un 175 gadījumos ir piemērots naudas sods 4640 latu apmērā, bet astoņos gadījumos izteikts mutisks aizrādījums. Par deklarācijas aizpildīšanas kārtības neievērošanu izskatītas 78 lietas, un 48 gadījumos piemērota soda nauda par kopumā 1300 latiem, 25 gadījumos izteikts mutisks aizrādījums, bet divos gadījumos lietvedība izbeigta, jo iestājies noilgums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas