Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pārdotas valstij piederošās Rīgas kinostudijas akcijas

Piektdien notikušajā izsolē ar lejupejošu soli vienīgais pretendents iegādājies valstij piederošās AS Rīgas kinostudija akcijas, kas veido 19,06% no akciju kapitāla, aģentūru LETA informēja AS Publisko aktīvu pārvaldītājs Possessor pārstāvji.

Izsoles rezultātus vēl jāapstiprina Possessor valdei. 

Pēc rezultātu apstiprināšanas ar pircēju tiks noslēgts akciju pārdošanas līgums. Līdz līguma noslēgšanai Possessor neatklāj pircēju, kā arī cenu, par kādu akcijas iegādātas. 

Vienlaikus Possessor pārstāvji atzina, ka cena bija zemāka nekā izsoles sākumcena, jo izsole notika ar lejupejošu soli. 

Akciju paketes pārdošanas cena un izsoles sākumcena bija noteikta 95 144 eiro, bet maksāšanas līdzeklis ir 100% eiro. Kopumā izsolē piedāvāja iegādāties 84 950 Rīgas kinostudijas vārda akciju ar balsstiesībām.

Iepriekš tika izsludinātas vairākas Rīgas kinostudijas valstij piederošo akciju paketes izsoles ar augšupejošu soli, kuras tika atzītas par nenotikušām pretendentu intereses trūkuma dēļ. Piektdien notikušajā izsolē kompānijas akcijas piedāvāja iegādāties par tādu pašu cenu, kā iepriekšējā izsolē jūnijā, kurai noteiktajā termiņā pretendenti nepieteicās. Savukārt šogad martā paredzētajā izsolē, uz kuru arī pretendenti nepieteicās, valstij piederošās Rīgas kinostudijas akciju paketes sākumcena bija 118 930 eiro.

Rīgas kinostudijas kapitālu veido 445 698 akcijas. Vienas akcijas nominālvērtība ir 1,12 eiro.

LETA jau vēstīja, ka 2017.gada janvārī Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa pasludināja Rīgas kinostudijai tiesiskās aizsardzības procesu un apstiprināja tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu. Tiesiskās aizsardzības procesa īstenošanai Rīgas kinostudijai sākotnēji tika noteikts sešu mēnešu termiņš, bet vēlāk termiņš tika pagarināts līdz deviņiem mēnešiem. Savukārt 2017.gada 1.novembrī Rīgas kinostudijai tiesiskās aizsardzības process tika izbeigts, jo kompānija bija izpildījusi tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu.

Rīgas kinostudija 2018.gadā strādāja ar 21 000 eiro apgrozījumu un guva peļņu 14 428 eiro apmērā, liecina Firmas.lv informācija. Kompānijas 2019.gada finanšu rezultāti pagaidām nav publiskoti. Uzņēmuma patiesais labuma guvējs uz īpašumtiesību pamata ar lombarda Aizdevums starpniecību ir Armands Liberts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas