Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Pārmaiņas LDz Cargo vadībā jau pavisam tuvu

Tuvākajā laikā amatu zaudēs ilgstošais Latvijas Dzelzceļa (LDz) meitas kompānijas LDz Cargo vadītājs Guntis Mačs, un par jauno uzņēmuma vadītāju varētu kļūt līdzšinējais uzņēmuma Pasažieru vilciens valdes loceklis Māris Bremze.

To, ka viņu grasās atlaist no darba Mačs apstiprināja šorīt LTV raidījumā Rīta Panorāma. Kā iemeslu viņš minēja, ka "šeit ir kārtējais stāsts par savējiem un svešajiem".

Dienai ziņo droši avoti, tad pārmaiņas varētu būt saistītas ar Ldz Cargo vadības kūtro vēlmi pielāgoties jaunai tirgus situācijai un jauniem tirgiem.

Uzņēmumam tiek pārmests, ka tas pārāk lielu uzsvaru liek uz zemas vērtības kravas pārvadājumiem, piemēram, akmeņoglēm un naftas produktiem. Tieši atvērtība jauniem kravas veidiem sniegtu vismaz daļēju mierinājumu, jo arvien biežāk izskan bažas par iespējamu tranzītkravu samazinājumu no Krievijas.

Izšķirošais iemesls gaidāmajai akcionāra rīcībai lielā mērā ir saistīts ar Mača nespēju ievērot uzņēmuma iekšējo disciplīnu.

Satiksmes ministrs Anrijs Matīss (Vienotība) otrdienas rītā LTV raidījumam Rīta Panorāma pauda, ka neko nav dzirdējis par Mača iespējamo atlaišanu vai lēmumu atstāt amatu. Matīss atgādināja, ka LDz Cargo vadītāja darbu vērtē koncerna LDz vadība. 

Arī premjere Laimdota Straujuma (Vienotība) par iespējamo Mača atlaišanu neko iepriekš nav dzirdējusi. Straujuma Rīta Panorāmai norādīja, ka sīkāk par šo neko nespēj komentēt, kamēr nav informēta par iespējamo pārmaiņu cēloņiem.

Mačs Ldz Cargo strādā no 2009. gada marta. Nav noslēpums, ka viņš bijis ļoti labos draugos ar patlaban apcietinājumā esošos bijušo LDz šefu Uģi Magoni. Amatpersonas deklarācija liecina, ka pērn Mačs par darbu uzņēmumā saņēmis 124 496 eiro.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas