Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Pārskatīs maršrutu sarakstu uz Bausku, iespējams, arī uz Jaunķemeriem un Dubultiem

Autotransporta direkcija (ATD) pēc 112 reisu atcelšanas secinājusi, ka būs nepieciešami koriģējumi maršrutos uz Bausku un, iespējams, arī uz Jaunķemeriem un Dubultiem, informēja direkcijā.

Jau patlaban pasažieru pārvadātājam, kas apkalpo maršrutu Rīga-Bauska, lielas pasažieru plūsmas gadījumā esot uzdots norīkot papildu autobusu, lai maksimumstundās uz Rīgu varētu nokļūt visi galvaspilsētā strādājošie baušķenieki un iecavnieki.

Līdz 10.augustam tiks vērtēts arī pasažieru ierosinājums pārcelt mikroautobusa Jaunķemeri-Rīga reisa izpildes laiku no plkst.6.15 uz plkst.6.

Tuvākā mēneša laikā tiks izvērtēta arī mikroautobusa Rīga-Dubulti iespējamā iegriešanās Piņķos.

Kā uzsver ATD, diemžēl maršrutā Aizkraukle-Sigulda satiksme netiks atjaunota, neskatoties uz izskanējušajām sūdzībām. Autobuss šajā maršrutā kursējis tikai vienu reizi dienā katrā virzienā, turklāt dienas vidū. Tas neesot cilvēkus nogādājis darbā vai no darba mājās. "Patlaban, samazinātā finansējuma apstākļos, par prioritāriem uzskatāmi tie maršruti, kas nogādā pasažierus līdz darbavietai un kalpo lielu pasažieru plūsmu pārvadāšanai," skaidro direkcijā.

Iedzīvotāji, kuriem satiksme atsevišķos Aizkraukle-Sigulda maršruta posmos ir nozīmīga, ar saviem ierosinājumiem varot vērsties Zemgales plānošanas reģionā vai Rīgas plānošanas reģionā, lūdzot nodrošināt vietējās nozīmes satiksmi noteiktajos posmos, piemēram, Aizkraukle-Laubere.

ATD arī saņēmusi vairākas sūdzības par atsevišķu vadītāju negodīgo rīcību, neizsniedzot pasažierim biļeti, savukārt biļešu skaits ir vienīgais rādītājs, pēc kura pārvadātājs un pēc tam arī ATD nosaka pasažieru plūsmas apjomu konkrētos reisos un maršrutos. "Pasažieru atskārsme par biļetes izsniegšanas nepieciešamību ir apsveicama un liecina, ka ir radusies izpratne par kopsakarību starp biļešu neizsniegšanu un lēmumiem par reisu slēgšanu," akcentē direkcijā.

ATD uzsver, ka, tā kā ar 1.augustu Latvijas vidienē notika vērienīga maršrutu tīkla pārplānošana un daudzos maršrutos mainījās sabiedriskā transporta pakalpojuma sniedzēji, gan pasažieriem, gan pārvadātājiem ir nepieciešams laiks, lai pielāgotos jaunajai kārtībai. Līdz 10.augustam ATD, balstoties uz pārvadātāju sniegto informāciju un pasažieru iesniegtajām sūdzībām, pastiprināti analizēs pasažieru plūsmas intensitāti un, ciktāl to atļauj pieejamie budžeta līdzekļi, centīsies pieskaņot reisu izpildi pasažieru vajadzībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas