Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pašizolācijai iedzīvotāji var pieteikties 24 tūristu mītnēs

Pašizolācijai iedzīvotāji var pieteikties 15 Rīgas viesnīcās un deviņās tūristu mītnēs ārpus galvaspilsētas, informēja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA).

Tādējādi patlaban LIAA administrētajā pašizolācijas valsts atbalsta programmā līgumus par pakalpojumu sniegšanu noslēgušas 24 tūristu mītnes, kuras piedāvā izmitināt personas kopumā 910 numuros un četros tūrisma mītņu namiņos.

Viesnīcā Bellevue Park Hotel Riga pieejami 100 numuru, bet viesnīcās Wellton Riverside SPA Hotel un Rija VEF Hotel - 90 numuru. Viesnīcā Rixwell Elefant Hotel ir pieejams 71 numurs, viesnīcā Rixwell konventa sēta - 56 numuri, viesnīcā Monika Centrum Hotels - 50 numuru, viesnīcā Mežaparks - seši numuri, bet viesnīcā Hestia Hotel Jugend - pieci numuri.

Tāpat 64 numuri ir pieejami viesnīcā Mercure Riga Centre 4*, 10 numuru - viesnīcā Primo Hotel, 26 numuri - Toss Hotel, 20 numuru - Kolonna Hotel Brigita, bet pa 12 numuriem pieejami viesnīcā NB Hotel un viesnīcā Hestia Hotel Draugi.

Pašizolāciju ārpus Rīgas iespējams pavadīt viesnīcā Līzari Jelgavas novadā, kurā pieejams 21 numurs, Rēzeknes viesnīcā Kolonna Hotel Rēzekne, kurā pašizolācijai pieejami 18 numuri, Jelgavas viesnīcā Zemgale pieejami 10 numuru, viesnīcā Zeit Hotel Līgatnē pieejami deviņi numuri, bet viesnīcā Atpūta Cēsīs pieejami pieci numuri. 

Savukārt Limbažu novada Skultes pagasta brīvdienu mājā Romantic holiday home in the pine forest pašizolācijā piedāvā uzturēties divos namiņos, no kuriem viens spēj uzņemt līdz divām personām, bet otrs - ne vairāk kā četras. Šajā vietā mājiņu cena atkarīga no tā, cik personas pašizolējas.

Tikmēr viesu namā Četri vēji Jūrkalnes pagastā pašizolācijai ir pieejami pieci numuri un divas atsevišķas viesu mājas. Numuriņi ir pieejami gan cenu kategorijā virs 40 eiro, gan zem, savukārt piedāvātie namiņi ir pieejami tikai cenu kategorijā virs 40 eiro par diennakti.

Pašizolācijai ir pieejami arī 190 numuru viesnīcā AC Hotel by Marriott Riga, 10 numuru viesnīcā Jurmala Park House un 30 numuru Jēkabpils viesnīcā Hotel Luiize, bet šajās vietās, atšķirībā no pārējām viesnīcām, ir pieejami tikai numuri cenu kategorijā virs 40 eiro diennaktī.

Viesnīcās Primo Hotel, Monika Centrum Hotels, Wellton Riverside SPA Hotel, Toss Hotel un Hestia Hotel Jugend pašizolācijas laika pavadīšanai ir pieejami numuriņi gan cenu kategorijā virs 40 eiro par nakti, gan cenu kategorijā līdz 40 eiro, Bellevue Park Hotel Riga- no 40 eiro un dārgāk, bet pārējās viesnīcās maksa ir zem 40 eiro par nakti.

Cēsu viesnīcā Atpūta viena numuriņa izmaksas diennaktī ir 40 eiro.

LIAA arī skaidroja, ka informācija par iedzīvotāju skaitu, kuri izmanto pašizolācijas pakalpojumu tiek apkopota divas reizes nedēļā. Tostarp pirmdien, 25.janvārī, pašizolācijā atradās 24 cilvēki.

Ja pašizolācija reizē jāievēro vienas ģimenes locekļiem, viņi var kopā atrasties vienā numurā. Tādējādi aizpildīto numuru skaits var būt arī mazāks nekā to personu skaits, kuri atrodas pašizolācijā.

Jau vēstīts, ka atbalstu pašizolācijai šajās viesnīcās var saņemt Covid-19 kontaktpersonas, Covid-19 pacienti ar viegliem simptomiem, Covid-19 pacienti pēc ārstēšanās stacionārā, kuriem vēl saglabājušies simptomi, kā arī personas, kuras atgriezušās Latvijā ar repatriācijas reisiem.

Noteikts, ka valsts sedz izdevumus 80% apmērā no izmitināšanas izmaksām, bet ne vairāk kā 35 eiro diennaktī par personu. Cilvēka līdzmaksājums veido 20%. Personām, kuras Latvijā 28. un 29.decembrī atgriezās ar repatriācijas reisiem, izmitināšanas izmaksas viesnīcā valsts sedza 100% apmērā.

Izmitināšanas ilgums viesnīcā ir 14 dienas, bet atsevišķos gadījumos to iespējams pagarināt par vēl 14 dienām. Ēdināšanas pakalpojumi pašizolācijas laikā tiek apmaksāti tikai tiem, kas Latvijā atgriežas ar repatriācijas reisiem.

Lai pieteiktos pakalpojuma saņemšanai, Covid-19 kontaktpersonas vai pacienti var izvēlēties piemērotāko vietu pašizolācijai no LIAA mājaslapā publicētajā sarakstā minētajām tūristu mītnēm. Rezervācija tiks veikta, pamatojoties uz medicīnisko izziņu, kuru izsniegusi ārstniecības persona (ģimenes ārsts), proti, personai būs tūristu mītnei jāuzrāda medicīniskā izziņa - izdruka no e-veselības portāla.

Atbalsta programmu īsteno LIAA sadarbībā ar Slimību profilakses un kontroles centru, Veselības inspekciju, Ekonomikas ministriju un Ārlietu ministriju. Plānots, ka atbalsts būs pieejams līdz 2021.gada martam. Atbalsta finansēšanai paredzēts novirzīt valsts budžeta finansējumu līdz 2 173 500 eiro.

 

\\

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas