Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Pasts sestdienās presi vairs nepiegādās; izdevēji nevēlas maksāt augstākus tarifus

Preses izdevēji noraidījuši "Latvijas Pasta" piedāvājumu no 1.janvāra turpināt preses izdevumu piegādi sestdienās par īpašu maksu, tādēļ šāda piegāde nenotiks, biznesa portālam "Nozare.lv" apstiprināja Latvijas preses izdevēju asociācijas izpilddirektors Guntis Līcis un "Latvijas Pasta" sabiedrisko attiecību speciāliste Agija Tērauda.

"Piedāvātie tarifi bija nesamērīgi augsti," sarunā ar "Nozare.lv" teica Līcis. Savukārt Tērauda sacīja, ka pasta piedāvājums "bijis zemākais iespējamais", taču esot noraidīts. Viņa skaidroja, ka piedāvājums katram izdevējam, kurš patlaban izplata laikrakstu sestdienā, bijis individuāls un balstīts uz formulu, kurā iekļauta laikraksta tirāža, svars, attālumi un teritorijas platība, kur tas jāpiegādā, un citi faktori.

Savukārt Līcis sacīja, ka piedāvājums sestdienās izplatīt presi cenas ziņā pat "vairākkārt" pārsniedzis izdevēju līdzšinējās izmaksas. Viņaprāt, vismaz reģionālās avīzes, kas iznāk sestdienās, līdz 1.janvārim pāries uz citu iznākšanas grafiku, visticamāk, pirmdien, trešdien un piektdien.

Līcis skaidroja, ka reģionālajām avīzēm sestdienas piegādēs izmaksas pieaugtu būtiski, jo aptuveni 60% to tirāža ir jāpiegādā lauku rajonos, kur nav iespējas izmantot citus avīžu izplatītājus. Pilsētās dažas avīzes, tostarp "Kurzemes vārds", ir noorganizējis pats savu piegādi abonentiem, neizmantojot pasta pakalpojumus.

Jau ziņots, ka "Latvijas Pasts" jūlija sākumā paziņoja, ka nākamgad preses izdevumus sestdienās piegādās par īpaši aprēķinātu papildu tarifu, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja uzņēmumā.

Pērn oktobrī "Latvijas Pasta" valde nolēma no 2011.gada 3.janvāra pārtraukt pasta, tostarp preses izdevumu, piegādi sestdienās, jo lēmums pārtraukt pasta piegādi ļautu uzņēmumam ietaupīt 500 000 līdz 800 000 latu gadā. Mēnesi vēlāk toreizējais "Latvijas Pasta" valdes priekšsēdētājs Aivars Veiss paziņoja, ka prese sestdienās tomēr tiks piegādāta vēl arī 2011.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas