Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pavļuts: Strādājam pie priekšlikumu kopuma vakcinētu cilvēku atvieglojumiem izskatīšanai valdībā

Tiek strādāts pie priekšlikumu kopuma pret Covid-19 vakcinētu cilvēku atvieglojumiem un šie jautājumi tuvākajā laikā tiks skatīti un lemti valdības sēdēs, preses konferencē žurnālistiem pavēstīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Pēc viņa paustā, līdzīgi kā valdības sēdēs par to ir ziņots, paredzēti vairāki soļi un posmi, kas ieviešami, lai nodrošinātu papildu iespējas, priekšrocības un atvieglojumus tiem cilvēkiem, kas būs pilnībā vakcinēti.

Pavļuts uzsvēra, ka Latvijā par pietiekamu aizsardzību no jaunā koronavīrusa uzskatāma arī viena AstraZeneca vakcīnas deva, atšķirībā no prasībām starptautiskajai ceļošanai.

Ministrs pauda cerību, ka tuvākajās valdības sēdēs VM pagūs iesniegt priekšlikumus, par kuriem tika runāts pagājušās valdības sēdē. Viņš norādīja, ka pret Covid-19 vakcinēti cilvēki darba kolektīvos varētu jau patlaban kontrolētā vidē baudīt atsevišķas priekšrocības.

Tāpat Pavļuts atzīmēja, ka VM piedāvājumi šodien tiek skatīti Operatīvās vadības grupā(OVG), lai uz tā pamata varētu sākt gatavot normatīvo aktu projektus. Ministrs arī pavēstīja, ka paredzēts virzīties uz priekšu vairākos posmos. Viņš atsaucās jau uz publiskajā telpā izskanējušo informāciju, ka profesionālajās vidēs, kur ir pietiekami daudz vakcinētu personu, cilvēkiem nav jāveic rutīnas skrīninga testi, piemēram, mediķiem, strādājošajiem sociālās aprūpes centros un citviet.

Pēc ministra paustā, nākamais posms ir piedāvāt valdībai lemt par atvieglojumiem organizētos kolektīvos, kur slēgtās grupās jau patlaban ir iespējams droši rīkoties citādāk, piemēram, nevalkāt maksas, pulcēties klātienē un tam līdzīgi.

Savukārt nākamajā posmā, kā uzsvēra Pavļuts, vakcinētiem cilvēkiem varētu būt pieejami atsevišķi pakalpojumi, kur, ja iesaistītās puses ir vakcinētas, šos pakalpojumus droši arī saņemt un atvieglojumu ziņā "iet ārpus tiem pasākumiem", kas ir spēkā nevakcinētiem cilvēkiem.

"Vakcinēto cilvēku priekšrocību masveidīgā fāze varētu būt jūnija vidū, kad vakcinēto un pasargāto cilvēku skaits Latvijas sabiedrībā būs vairāk nekā trešdaļa no visiem iedzīvotājiem. Uz to brīdi būs pieejamas arī digitālās pases jeb digitālais zaļais sertifikāts, kur ar viedierīces vai papīra formas palīdzību būs iespējams apliecināt savu vakcinācijas faktu gan Latvijā, gan starptautiski," uzsvēra veselības ministrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas