Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pēc divu gadu pārtraukuma klātienē norisināsies Starptautiskais skolēnu mācību uzņēmumu festivāls Cits Bazārs

Igauņu jauniešu gatavots upeņu kečups, unikālas sveces no Somijas, Daugavpilī tapušas modernas kaķu mājiņas, Nīderlandē izgudrots mitruma mērītājs augiem – tie ir tikai daži no vairākiem desmitiem skolēnu radītiem produktiem, kuri 26. aprīlī būs apskatāmi un nopērkami starptautiskajā pasākumā Cits Bazārs, kas notiks tirdzniecības centrā Domina Shopping , informē Junior Achievement Latvia (JA Latvia) vadītājs Jānis Krievāns.

“Starptautiskais skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) festivāls ir spilgts apliecinājums jauniešu radošumam, drosmei un neatlaidībai. Tie ir patiesi uzņēmības svētki, kuros ar savu veikumu dalās ne tikai Latvijas, bet vēl vairāku Eiropas valstu pusaudži. Piedāvātās idejas mēdz būt ļoti asprātīgas, tādēļ man ir patiess prieks par ikvienu, kurš pēc SMU programmas noslēguma turpina nodarboties ar savu projektu un attīsta pirmo biznesu,” uzsver Krievāns.

Starptautiskā skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) festivāla International Student Company Festival pasākums Cits Bazārs norisināsies 26. aprīlī no plkst. 11.00 līdz 16.00. Tā laikā ikviens interesents tirdzniecības centrā Domina Shopping varēs apskatīt un nopirkt produktus, kurus radījuši jaunieši no deviņām Eiropas valstīm – Igaunijas, Somijas, Latvijas, Lietuvas, Austrijas, Šveices, Beļģijas, Nīderlandes un Maltas.

Latviju tirdziņā pārstāvēs 10 skolēnu mācību uzņēmumi. Rīgas Valsts 3. ģimnāzijas skolēnu mācību uzņēmums HOOL piedāvās dabai draudzīgu produktu - niedru salmiņus, Āgenskalna Valsts ģimnāzijas SME ThreeCube – ar trīsdimensiju printeri drukātas figūras, bet Rīgas 64. vidusskolas SME The Bottle – ilgtspējīgas un elegantas pudeles ikdienas lietošanai.

Rīgas Kultūru vidusskolas skolēnu mācību uzņēmums SetupLV piedāvās pakalpojumu –individuālas datora vietas ierīkošanu, datora sakomplektēšanu un visu vadu noslēpšanu, bet Madonas Valsts ģimnāzijas SMU Levo&Cura – alergēnus nesaturošu, viegli izmantojamu zobu kopšanas pulveri.

Vairāki Latvijas skolēnu mācību uzņēmumi ir pievērsušies dzīvnieku labsajūtai. Tā Daugavpils tehnoloģiju vidusskolas skolēnu mācību uzņēmums LPH (Lovely Pet’s Houses) piedāvā neparastas, ērtas un modernas mājdzīvnieku mājiņas ar inovatīvu dizainu, bet Madonas Valsts ģimnāzijas un Lubānas vidusskola SMU Layer Buddy – no džinsu auduma veidotas rotaļlietas suņiem.

Dina Bunce, t/c Domina Shopping direktore: “Man ir patiess prieks, ka Dominā līdzās citiem pasākumiem ir atgriezies arī Cits Bazārs. Tas ir notikums, kas iesaista ne tikai talantīgus jauniešus, bet arī zinātkārus pircējus, kuri ir gatavi eksperimentēt, iegādājoties jauno uzņēmēju produktus un pakalpojumus. Gribu atzīmēt, ka ar katru gadu jaunieši pie mums ierodas ar aizvien inovatīvākām un tendencēm atbilstošākām uzņēmējdarbības idejām – tas ir pozitīvs signāls mūsu ekonomikai”.

Pasākuma laikā skolēnu veikumu izvērtēs īpaši izveidota biznesa profesionāļu un akadēmisko spēku žūrija, kas izvēlēsies labākos kategorijās Inovatīva biznesa ideja, Sociāli atbildīgs bizness, Labākā pārdošanas komanda, Labākais stends, Labākā video reklāma un 2022. gada labākais SMU. Festivāla galveno uzvarētāju, kas tiks atzīts par 2022. gada labāko SMU, noteiks pēc lielākā visās kategorijās saņemto punktu skaita. Vērtētāju vidū būs Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA), Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK), Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK), Balcia insurance SE, Swedbank Latvia, RISEBA, RTU Riga Business School, Domina Shopping, Altum, Printful, Banku augstskolas pārstāvji un JA Latvia programmu absolventi.

Starptautiskais SMU festivāls International Student Company Festival Rīgā norisināsies divas dienas – 25. un 26. aprīlī. Tas tiks atklāts ar konferenci Bellevue Park hotel, kurā piedalīsies projektā iesaistītie skolēni un pedagogi, veidojot savstarpējos kontaktus un daloties uzņēmējdarbības veicināšanas pieredzē.

Festivālu Rīgā jau 12. gadu organizē lielākā Latvijas izglītības organizācija Junior Achievement Latvia (JA Latvia).

Pasākumu atbalsta tirdzniecības centrs Domina Shopping. Informatīvie atbalstītāji Inbox.lv un izdevniecība Dienas Mediji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas