Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Pēc ilgāka laika divus mēnešus pēc kārtas samazinās ilgstošo bezdarbnieku īpatsvars

Decembrī un janvārī pirmo reizi 32 mēnešu laikā samazinājies ilgstošo bezdarbnieku īpatsvars, liecina Nodarbinātības valsts (NVA) aģentūras apkopota informācija.

Šogad janvāra beigās no visiem bezdarbniekiem ilgāk par gadu nestrādāja 42,8%, pērn decembrī šīs rādītājs bija 43,7%, bet novembrī - 44,3%. Vienlaikus nedaudz samazinājies arī ilgstošo bezdarbnieku skaits - pērn novembrī bija reģistrēts 57 691 šāds bezdarbnieks, bet šogad janvārī - 56 755.

Janvārī salīdzinājumā ar iepriekšēja gada decembri par 1,5% ir samazinājies bezdarbnieku īpatsvars, kuri nestrādā no viena līdz trīs gadiem, par 1,1% samazinājies to bezdarbnieku īpatsvars, kuri nestrādā no sešiem līdz 12 mēnešiem, bet par 2% palielinājies bezdarbnieku īpatsvars, kuri reģistrējušies NVA līdz sešiem mēnešiem.

Otrā lielākā bezdarbnieku mērķgrupa ir pirmspensijas vecuma bezdarbnieki - 16 130, līdzīgs skaits ir jauniešu bezdarbnieku - 15 615, tāpat NVA reģistrēti 10 238 bezdarbnieki ar invaliditāti, 3016 cilvēki pēc bērnu kopšanas atvaļinājuma un 432 personas pēc ieslodzījuma.

Kā ziņots, janvārī reģistrētā bezdarba līmenis palielinājies par 0,2 procentpunktiem, arī februārī pēc operatīvajiem datiem bezdarbs pieaudzis par 0,1 procentpunktu un sasniedzis 11,8% līmeni.
Alina Lasto

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas