Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Pēc Krājbankas darbības apturēšanas 5000 cilvēku pieteikušies pensiju saņemšanai mājās

Pēc AS Latvijas Krājbanka darbības apturēšanas aptuveni 5000 cilvēku pieteikušies Latvijas Pastā pensiju un pabalstu saņemšanai mājās, intervijā telekompānijas LNT rīta raidījumā _900 sekunde_s sacīja Latvijas Pasta direktors Aigars Vītols.

Latvijas Pasts mājās piegādā aptuveni 160 000 pensijas, un katru mēnesi pensiju piegādes apjoms samazinās par 1000 cilvēkiem.

"Katram savs laiks šajā pasaulē un, visticamāk, šo pensionāru kļūst mazāk. Jaunajiem pensionāriem savukārt ir savs konts bankā un citi ieradumi," sacīja Vītols.

Latvijas Pasta direktors atzina, ka, piegādājot pensijas, pastnieka darbs ir nedaudz sarežģītāks, tomēr "šeit nekāda riska nav".

Kopumā pēc Latvijas Krājbankas darbības apturēšanas jaunus kontus pasta norēķinu sistēmā atvēruši 15 000 jauni klienti, tomēr šo kontu darbība nav saistīta ar piegādi mājās.

LETA jau ziņoja, ka FKTK padome 21.novembrī nolēma apturēt visu Latvijas Krājbankas finanšu pakalpojumu sniegšanu. Šāds lēmums pieņemts, jo bankā tika konstatēts aptuveni 100 miljonu latu iztrūkums, par ko informēta Ģenerālprokuratūra.

Rīgas apgabaltiesa pēc FKTK pieteikuma ierosinājusi AS Latvijas Krājbanka maksātnespējas lietu.

Pensijas un pabalstus Latvijas Krājbankas kontos saņēma aptuveni 88 000 cilvēku, no tiem pensijas un sociālā nodrošinājuma pabalstus - 58 000.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas