Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Pedagogu arodbiedrība prasa skaidrību par tālāko algu grafiku

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) piekāpsies pedagogu algu pieaugumam par 2,6%, ja būs skaidrība par tālāko algu grafika izpildi, žurnālistiem pauda arodbiedrības priekšsēdētāja Inga Vanaga.

LIZDA padomes ārkārtas sēdē trešdien kļuva zināms, ka pedagogu algu pieaugumam nākamgad novirzīs 30 miljonus eiro. Tas nozīmē, ka no 2025.gada 1.janvāra pedagogu atalgojums pieaugs par 2,6%.

Gaidāmais algu pieaugums ir par 5,9 procentpunktiem mazāks, nekā paredz pedagogu darba samaksas grafiks. Atbilstoši tam pedagogu atalgojuma likmei no janvāra būtu jāpieaug līdz 10,35 eiro par darba stundu.

Arodbiedrība gatava piekāpties šādām izmaiņām, ja būs skaidrība par pedagogu algu grafika tālākajiem soļiem. Diskusija par to plānota 2.oktobrī, kad LIZDA tiksies ar politikas veidotājiem. Vienošanās jāpanāk līdz 2025.gada budžeta projekta iesniegšanai Saeimā.

"Gribam panākt, lai ir taisnīguma princips. Ja pašvaldības un valsts institūcijās ir algu paaugstinājums, lai vai kādā apmērā, lai tieši tādi paši principi attiektos uz pedagogiem visās izglītības pakāpēs," pauda Vanaga.

LIZDA piedāvā uz pedagogiem attiecināt bāzes mēnešalgas principu, kāds tiek piemērots valsts un pašvaldību iestādēs nodarbinātajiem.

LIZDA Padome nolēmusi pagaidām nekādas aktīvas protesta akcijas neveikt.

Finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV) pagaidām atturējās vērtēt, vai tuvākā nākotnē izdosies izpildīt pedagogu algu grafiku. Lielāka skaidrība varētu būt nākamā gada vidū, šādu prognozi žurnālistiem izteica politiķis.

Gada sākumā pirmsskolas, vispārējās izglītības un profesionālās izglītības pedagogu zemākā darba stundas likme pieauga līdz 9,54 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas